LB-Knauf minőségi hőszigetelő rendszerek

Szálerősítés a nagy ellenállóképesség és rugalmasság eléréséhez

Jobban szigetel az Austrotherm

A rendszeres szigorú vizsgálatok szerint számos Austrotherm termék hőszigetelő képessége jobb mint a közölt érték.

Átlátható minőség

Az "Átlátható minőség" kampánnyal az Austrotherm Kft. betekintést nyújt a termékeinek belső vizsgálati jegyzőkönyveibe.

Fenntartható épületfelújítás mindenkinek: a VELUX átadta a RenovActive házat

A vastag hőszigetelés is hamar megtérül!

Hatékonyabb hőszigetelés minőségileg jobb szigetelőanyagokkal

Környezettudatos és gazdaságos megoldás a csapadék összegyűjtése - Öntözze növényeit esővízzel!

Energiatudatos építkezés, élőmunka költség megtakarítás már az első pillanattól - LeierPLAN iSO tégla

3 szempont, amit mindenképpen vegyen figyelembe, ha tetőablakot vásárol

Önnek milyen elvárásai vannak egy modern tetőablakkal szemben?

Nem szigetelt padlásfödém jelentős hőveszteséget okozhat

Így teheted akár 5-7 fokkal is hűvösebbé otthonodat klíma nélkül

Ha hőség, szikrázó napsütés, akkor a jelszó mindig ugyanaz: irány az árnyék. Nem véletlen, hiszen a fák, épületek árnyéka alatt jó pár fokkal hűvösebb van. De hány fokot mutat a hőmérő otthonunk árnyékolása mögött?

Hogyan spórol a fűtésdíjatokon egy okosház?

Ki ne szeretne megtakarítani jelentősebb összegeket a fűtésdíján?! Jó hír, hogy ez a cél, a vezeték nélküli épületvezérlési megoldás, az iNELS RF Control rendszer eszközeivel, elérhető. Méghozzá anélkül, hogy falat kellene vésnünk.

Újra a vízen a RAVATHERM XPS

70 év után immár sokadszor vízi jármű készítéshez használják az XPS-t, ezúttal azonban nem a haditechnikához, hanem a BME Solar Boat Team high-tech hajójának megalkotásához.

Thermosystem hőszigetelő rendszerek – ÉME

A különböző hőszigetelő rendszereknek alapvetően azonos a felépítése. Azonban a kivitelezőknek tisztában kell lenni azzal, hogy az adott hőszigetelő rendszer ÉME rendszerengedélyéhez milyen termékek tartoznak.

Válasszon energiahatékony tetőtéri ablakot és bízza rá otthona melegét

Figyeljen oda az energiahatékonyságra! A rezsicsökkentés mellett további eszközei is vannak a fűtésszámla csökkentésének. Egy megfelelően hőszigetelt tetőablak útját állja a természeti erőknek, a hideg biztosan nem húz be az ablak alatt télen.

Hogyan kell a ház hőszigetelését ellenőrizni?

Elsősorban a régebbi építésű házaknál előforduló probléma a rossz, illetve hiányos hőszigetelés. A nem megfelelő szigetelés sok problémát okozhat: leggyakoribb, hogy a téli időszakban nem tartja meg a meleget, így hiába megy a fűtés, a bent hőmérséklet nem emelkedik.

Energiatakarékos megoldások – a napelem

Nyáron nemcsak mi élvezzük a nap áldásos hatásait, a házunk szolgálatába is állíthatjuk. Azt is elmondjuk, hogyan.

Energiatakarékos tető pár lépésben

Az égbe szökő energiaárak és a környezettudatos gondolkodás elterjedése miatt egyre nagyobb gondot fordítunk épületeink hőszigetelésére. Főleg felújításnál jellemző, hogy a homlokzat korszerűsítésre kerül, de a tető érintetlenül marad. Ezek a házak kéményként működnek, melyben a meleg oldalra nem, csak felfelé képes haladni.

Helyi energiatermelés – növekvő önrendelkezés a településeken

Érdemes a vidéki önkormányzatoknak kihasználni a 2014-2020-as időszak uniós forrásait olyan energiatermelő berendezések és rendszerek beszerzésére (napelemek, napkollektorok, aprítógépek, geotermikus kutak stb.), amelyek segítségével az energiavásárlásra fordítandó pénzek helyben maradnak.

Nagyobb gyerekcipőben a háztartási napenergia felhasználás

Ugrásszerűen megnőtt a háztartási méretű kiserőművek száma és beépített teljesítőképessége az elmúlt években - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Védekezés a meleg ellen árnyékolókkal

Tény, hogy a nyári nagy hőség csak vízparton kellemes, tetőtéri otthonunkban valóságos átok a négy fal közé szorult, fülledt, meleg levegő. Idén élvezze a hűvös szoba előnyeit!

Belülről is hatékonyan növelhető a hő-és hang szigetelés

Ha nincs lehetőség külső homlokzati hő- és hang szigetelésre hatékonyan megoldhatjuk a feladatot a belső oldalról is szabadon álló előtét fal létesítésével.

Így védekezzünk olcsón a meleg ellen!

Felére estek a napelemárak

Annak ellenére, hogy az utóbbi öt évben felére estek a napelemárak, ennél kisebb ütemben bővülnek a napenergiás termelő egységek.

Mosógép, ami nem használ energiát - Zseniális!

A mosógép használatához általában rengeteg áramra, és sokszor fölösleges mennyiségű vízre van szükségünk. Mondjuk ki, pazarolunk. A legtöbb esetben nem is annyira piszkosak a ruháink, mint amennyi ideig mossuk, és amennyi vizet elhasználunk. Az alábbi mosógép igencsak praktikus, megmutatjuk, mit tud.

Tavaly 42 millió tonna e-hulladékot termeltünk

Öreg konyhai és fürdőszobai berendezések, irodai eszközök, TV-k, számítástechnikai és hírközlési kütyük alkotják a világon 2014-ben keletkezett 41,8 millió tonna elektronikus hulladékot - derült ki egy ENSZ Egyetem (UNU) által készített jelentésből.

A családi házak 90 százaléka elavult, hőszigetelésre vár

Hogy a következő 5 évben az összes családi ház energiatakarékossá váljon, évi 400 milliárd forintnyi támogatásra lenne szükség.

Energiatermelő térburkolat nyerte a Design Terminál városfejlesztési pályázatát

A Design Terminál kihirdette a Smart City Lab Budapest győzteseit: a zsűri tetszését az emberi lépésből és fényből energiát termelő térburkolat, a FUTI, az idősek közösségi aktivizálását támogató NagyiApp és az akadálymentes városi közlekedést segítő program, a ROUTE4U nyerte el.

Fejlődik a megújuló energia piac

Szélesedő választék, javuló minőség és minden eddiginél kedvezőbb árak jellemzik a megújuló energia piacot - derül ki az idei budapesti Construma tematikus pavilonjában.

Jönnek a szélfák!

A „Wind Tree” nem más, mint egy szélvitorla, csak szép, mert fa formája van. Az első szélfákat, kísérletként márciusban fogják bemutatni. Ha kiállják a tesztet, és tetszeni is fognak, akkor a turbina-fák tavaszra kivirágoznak.

Ismét ÖKO CITY a Construma 2015-ön

Látogassa meg a Construmán a “D” pavilonban az Öko City Interaktív Kiállítást és Fórumot, ahol az idei évtől szigorodó, előírásoknak megfelelő közel nettó 0 energia felhasználású, 1/1 méretű épület kerül felépítésre a Construma kiállítók építési termékéből.

A szoláris hőnyereségről alapfokon

Jó érzés, amikor fűtés nélkül emelkedik a hőmérséklet a lakásban, miközben odakint nem éppen szívmelengető az időjárás.

Energiatakarékos villanykörte készül a csodaanyagból

A remek tulajdonságokkal rendelkező csodaanyag Nobel-díjat és lovagi címet hozott a felfedezőjének. Most már ipar épül a grafénre.

Kazánt receptre?

A britek az energiaszegénység felszámolásának egy meglehetősen egyedi útját választották: 3 millió fontot különítettek el arra, hogy háziorvosok receptre kazánt, szigetelést vagy új ablakokat írjanak fel rászoruló pácienseiknek.

Jön az újabb áttörés: valósággá válik az ingyen áram

A zöldenergia előretörése után most a megtermelt áram tárolásában várható fordulat, ami szakértők szerint óriási változást hozhat az egész világgazdaság működésében. Az új világ eljövetele legfeljebb években mérhető, nem évtizedekben.

A vállalati rezsicsökkentés lehetőségei

Az elkövetkező évek, évtizedek nagy kihívása a vállalati szektorban is az energiafogyasztás mérséklése és a fenntartható módszerekre való áttérés menedzselése. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport átfogó felvilágosítási programmal és speciális szolgáltatásokkal nyújt segítséget a hazai cégeknek

Átadták az első napelemes bicikliutat

Hollandiában birtokba vették a bringások a világ első napelemes bicikliútját. A végleges száz méteres szakasz három háztartás éves energiaigényét tudná fedezni.

Passzívházak: enyhülnek a masszív előítéletek

A fejlett és egyre környezettudatosabb társadalmak az elmúlt két évtizedben megpróbáltak túllépni a hagyományos „energiazabáló” építési módokon. Ezek a téli, fosszilis alapú (földgáz, olaj, szén) fűtésen és a nyári, elektromos légkondicionáláson alapulnak.

A szigetelés felére csökkentheti a fűtésszámlát

Egy valós körülmények között végzett energiahatékonysági összehasonlító program mérési eredményei szerint a szigetelés 46 százalékkal csökkentette egy családi ház fűtésszámláját – közölte a Knauf Insulation Hungary Kft. az MTI-vel a novemberben lezárt programot értékelve.

Zenélő szélturbinák termelik az áramot

A megújuló energiát termelő zenélő szélturbinákat Laura Mesa Arango és Rafael Sanchez Herrera tervezte a 2014-es Land Art Generator Initiative pályázatra. A kürt formájú szélerőmű összesen 12 turbinából áll, melyek éves kapacitása 117 MWh.

Elképesztő változás jön 2020-ra

Példát mutat arra, milyen változások zajlanak az áramtermelésben, az a tény, hogy még a ködös, felhős, esős időjárásáról ismert Nagy-Britanniában is négy százalékra nő a napenergia súlya az elektromos energia előállításában 2020-ra. Négy paksi erőműnek megfelelő napenergia-kapacitás épül ki öt év alatt.

Takaríts meg súlyos ezreket: energiatakarékos izzó-tippek!

Utálok izzót venni. Mióta ebben az energiatakarékos világban élünk az ilyen hétköznapi dolgokra, mint például az izzócsere, szabályosan készülni kell.