10 tipp, hogyan láss neki a falfestésnek

1. Nézz utána, hogy mi a legjobb megoldás, ami segít!
Ha már megtaláltad azt az enteriőrt, amit szeretnél megvalósítani, akkor keress rá a Poli-Farbe Platinum RIO-ra! Nem csak gyönyörű színek és enteriőrök, de hasznos tippek, ötletek is várnak a festékgyár honlapján, blogján vagy Facebook közösségében.

2. Írd össze előre, mire lesz szükséged!
A tudatos vásárlás alapja, hogy listát készítünk, mire van szükség. Ne gondolj nagy dolgokra: Poli-Farbe Platinum RIO termék a kiválasztott színben, a festéshez szükséges ecset, illetve henger. A bútorok megóvásához takarófólia, ragasztószalag, a takarításhoz törlőkendő.

3. Vidd haza a mintát a festékboltból, próbáld ki otthon!
Elsőre vegyél kisebb mennyiséget, akár néhány deciliteres kiszerelést a falfestékből, és próbáld ki, milyen benyomást kelt különböző fényviszonyok esetén. A Poli-Farbe Platinum RIO előre kevert színeket biztosít számodra rengeteg változatban. Szabadon keverheted egymással az árnyalatokat, a fehérrel tudod világosítani az adott színt.

4. Ne vegyél túl olcsó festéket, inkább ár-érték alapján dönts!
Ami nagyon olcsó, vagy nagyon drága, azt felejtsd el inkább! A Poli-Farbe Platinum RIO egyrétegű beltéri falfestéket akár egyetlen rétegben is elegendő használni, a legjobb választás ár-érték arányban!

5. Olvasd el a használati utasítást!
Ha azt szeretnéd, hogy a falad oldalról vagy közelről tekintve is egyenletes, és szép legyen még évek múlva is, olvasd el a falfesték használati utasítását, mielőtt nekilátsz a falfestéshez. Az alapozás fontos, hogy később sokkal teltebb színeket, egyenletes felületet kapj. A Poli-Farbe Platinum RIO festék alá válaszd a Platinum mélyalapozót!

6. Csak akkor állj neki átrendezni a lakást, ha muszáj!
A Poli-Farbe Platinum RIO egyrétegű beltéri falfesték csepegésmentes, így minimális az esélye, hogy takarítanod kell utána. A gélesítésnek köszönhetően a festék nem spriccel, nem csöpög. A biztonság kedvéért a legkedvesebb bútoraidat azért takard le takarófóliával!

7. Legyen nálad mindig elég festékanyag!
A legnagyobb fejfájást az jelenti, ha abbamarad a festés, mert elfogyott a festék. Ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy egy kis rátartással vásárolsz. Érdemes még a vásárlás előtt kiszámolni, mennyi festékre lesz szükség! A mennyezetet se felejtsd el! 

8. Válassz minőségi magyar festéket!
Ne csak azért vásárolj magyar terméket, mert ezzel a magyar munkahelyeket támogatod, hanem azért is, mert a hazai gyártású falfestékek itthon és a szomszédos országokban is az élmezőnybe tartoznak. A Poli-Farbe Platinum RIO egyrétegű beltéri falfesték illatosított is, így nem csak a frissen festett lakásban ússzuk meg a napokig érezhető festékszagot, de már munka közben is érezhető a kellemes illat.

9. Ne szennyezd a környezetedet!
Soha ne öntsd a lefolyóba a festéket, mert ezzel óriási károkat fogsz okozni az élővilágban! Keresd meg a legközelebbi hulladékudvart, ahol le tudod adni.

10. Bízz magadban, hiszen a festés nem nagy ügy!
Hidd el, hogy csak elsőre bonyolult ez az egész! A Poli-Farbe Platinum RIO tipikus „csináld magad” falfesték, ezért igazán egyszerű a használata. És nincs annál boldogabb érzés, amikor rájössz, hogy akár egy délután alatt meg tudod változtatni a lakásod, szobád hangulatát egy-egy új színnel.