A Vasas vezetett, a HUFBAU-AKKER KNKSE győzött a rangadón

Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy lesz ok a hazai örömre: a múlt heti Orosháza elleni pontvesztést követően bizonytalanul kezdett a KNKSE a közvetlen rivális, második helyezett Vasas ellen. Már 0-4-et is mutatott az eredményjelző, mikor Borsodi Péter egy időkéréssel megtörte a vendégek lendületét és összerázta a lányokat, jött is két labdaszerzésből lőtt indulásgól és a nyolcadik percre már lefelezték a különbséget (3-5). Túl a félidő derekán is egy-két gól között mozgott a különbség, ám hiába közelítették meg a kecskemétiek a Vasast, az egyenlítés egyszer sem jött össze, sőt, a huszonkettedik percben két technikai hibát követően már ismét 9-12-re vezetett az angyalföldi társaság. Innen megint felállt a Kecskemét, de az utolsó percekben nem jött össze semmi, volt kiállítás, kimaradt hetes, technikai hiba, így 12-15-tel fordultak a csapatok.

A szünet után folytatódott a hullámzó játék, az első találat megint a vendégeké volt, de aztán emberelőnyben három gólt is szereztek a kecskemétiek, hogy aztán percekkel – és egy hazai kiállítással – később már újfent három legyen közte (15-18). A sok apró hibával tarkított második félidő is hasonló volt, mint az első felvonás, hiába jött fel egy gólra többször is a HUFBAU-AKKER KNKSE, a döntő pillanatban rendre becsúszott egy-egy baki. Két szép beálló gól után 22-23-nál és 23-24-nél is az egyenlítésért támadhattak, de vagy egy hetes maradt ki, vagy egy előkészítetlen lövés kerülte el a kaput. Négy perccel a meccs vége előtt aztán megkapták az esélyt egy emberelőny formájában és a szépszámú közönség támogatásával ezúttal éltek is vele. Előbb 26-26-ra alakították az eredményt a kecskemétiek, majd kicsit több mint egy perccel a vége előtt – már egyenlő létszámnál – átvették a vezetést. A Vasas még kért egy időt és jött egy hazai két perc is, de a már lélektani előnyben lévő Kecskeméttől nem lehetett elvenni a győzelmet, huszonöt másodperccel a lefújás előtt egy szép blokk vetett véget a rendkívül nézőbarát és -csalogató mérkőzésnek, amelyen óriásit küzdve, 27-26-ra a HUFBAU-AKKER KNKSE diadalmaskodott és visszavágott az őszi, fővárosi vereségért.

Borsodi Péter értékelése: Ne menjünk el amellett, hogy az elején úgy éreztem, hogy az egész héten való munkám, amit beleöltem ebbe a csapatba, kútba esett. Aztán egyszercsak a lányok úgy gondolták, hogy ez ne így legyen, elkezdtek küzdeni, aztán elkezdtek játszani, és a vége látható. Száz évet öregedtem. Ez néző szempontból egy nagyon jó mérkőzés volt. Hangsúlyozom, hogy egy nagyon jó csapatot fektettünk két vállra, szeretném hozzátenni, hogy nem a legjobb játékunkkal. Nagyon szépen köszönöm a szépszámú publikumnak, hogy a vészes időkben sem engedték el a lányok kezét, együtt lélegeztek velük. Büszke vagyok a lányokra és nagyon örülök, hogy ennek a csapatnak lehetek az edzője, mert az utolsó három-négy perc elfeledtet mindent, de természetesen nem fogom elfelejteni a hibákat, ha arra kerül a sor. Most örüljünk a győzelemnek, nagyon boldogok vagyunk.

HUFBAU-AKKER KNKSE – Vasas SC 27-26 (12-15)

Gólszerzők: Tóth O. 2, Ahács D. 4, Prókai A. 1, Kuhinkó V. 2, Fundák A. 3, Karsai R. 2, Kaiser M. 3, Orell B. 4, Fehér V. 3, Trbovics T. 3

Forrás: kesport.hu