Brazil ellenfél a világbajnokságon

Három hetes edzőtáborában értük utol Suba Róbertet, a para kajak-kenu sportágak egyik kiemelkedő alakját, aki a Szegeden és Szolnokon zajló válogatók során nemrég nyert kijutást a jövő heti milánói Világbajnokságra.

Kajakban B-egységként, kenuban viszont elsőként és egyedüli magyar indulóként áll rajthoz Suba Róbert parasportoló, aki tavaly bronzérmes lett a moszkvai világbajnokságon. Idén Szolnokon és Szegeden zajlottak az előválogatók, melyek során Robi nagyon szép eredménnyel nyerte el a VB kvalifikációt.

- Jelenleg éppen a három hetes felkészítő edzőtáborban vagyunk a Dunavarsányi Olimpiai Központban, ahol napi két edzéssel készülünk a milánói világbajnokságra – mesélte érdeklődésünkre Suba. – Kajakban B-egységként, akkor állok rajthoz, hogyha az A-jelölt mégsem tud, ellenben kenuban egyedüliként fogok versenybe szállni. Legnagyobb ellenfélnek a brazil induló számít, aki tavaly első lett. Természetesen nagyon örülnék az első helyezésnek, de hogyha minden jól alakul, akkor az ezüstérem tényleg elérhető célnak tűnik.

A Hufbau-Akker Tüzép Robi kiemelt támogatójaként nagyon szurkol a világbajnokságon való sikeres részvételért, és a jövőben is örömmel segít a közelgő versenyekre való eljutásban.

- A világbajnokságot követően sincs vége a megmérettetéseknek – folytatja Róbert. – Rá egy hétre országos bajnokságon veszek részt, szeptember első felében pedig első alkalommal rendeznek Győrben para kajak-kenu maratont, ahol szintén mind a két sportágban rajthoz állok.

Sok sikert kívánunk!

 

 Fotó: kajakkenusport.hu