CSOK a családnak!

A megújult Családok Otthonteremtési Kedvezményével (CSOK) kapcsolatos folyamatosan változó kormányzati, piaci és banki feltételek sűrűjében, valamint a személyi és ingatlan előírások dzsungelében segít eligazodni az igénylőknek a Hufbau-Akker új nyomtatott kiadványa. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő építőipari vállalkozás most induló CSOK a családnak! című programjának célja, hogy komplex segítséget nyújtsanak az építkező, vagy lakást felújító családoknak, hogy azok sikeres igénylést követően költözhessenek be álmaik otthonába.


2016. január elsejétől kedvezőbbé váltak a tavaly óta igénybe vehető Családok Otthonteremtési Kedvezményének (CSOK) feltételei. Nem csak a használt lakóingatlanok vásárlása vagy bővítése esetében emelkedett az új szocpol összege, de látványosabb a támogatás növekedése az új ingatlanok vásárlása, építése esetén is. Az eddigi koncepciók alapján a legjobban azok a családok járhatnak az új CSOK-kal, akik három vagy több gyermeket vállalnak, ők akár 10 millió forintos támogatást is igénybe vehetnek, valamint ehhez 10 millió forintnyi kedvezményes hitelt is kaphatnak a leszerződött hitelintézetektől. Ugyanakkor az új CSOK a kisebb, egy-két gyermekes családokról sem feledkezik meg, részarányos támogatással ők is válogathatnak a felhasználási lehetőségek közül. Ennek az új, kedvező szabályozásnak köszönhetően rövid időn belül sokszorosára ugrott az igénylések száma, hatalmas az érdeklődés, ugyanakkor kormányzati-, banki-, de akár építőipari szinteken is azt tapasztaljuk, hogy a pályázók számára nem egyértelműek az egyes programelemek. Sok a félreértés, a túlvállalás és a sikertelen igénylés, noha családok ezrei vágynak az új otthonra.


A Hufbau-Akker március 17-ei sajtótájékoztatóján Endrődi Ferenc tulajdonos-ügyvezető mutatta be a cég új Csok a családnak! című kiadványát. A 30.000 példányban postára kerülő 12 oldalas tájékoztató célja, hogy személyes tanácsadóikon keresztül átfogó segítséget nyújtson a családoknak a tervezési folyamattól a kivitelezésig, segítsen eligazodni a lehetőségek és a feltételrendszerek dzsungelében, pontos információkkal szolgáljon a kedvezmények és a kötelezettségek terén, megelőzve ezzel az esetleges hitelcsapdákat vagy a teljesíthetetlen vállalásokat. A Hufbau-Akker emellett lehetőséget kínál az érdeklődőknek az igénylés teljes lebonyolítására, termék- és szolgáltatásszortimentjüknek köszönhetően a pályázattól egészen az új lakás birtokbavételéig partnerként tudnak közreműködni a saját otthon megszerzésében.


A Hufbau-Akker Családi Otthonteremtési Programjához csatlakozott kivitelező partnercégek:

Ádám Endre, Bácsép-Bau Kft., Bácska-Kecskeméti Építők Kft., Berente Mihály kőműves, Cold Clean Hungary Kft., Építők Oláh Kft., Familie-Ép Kft., Green-Building 2011 Kft., Inpool Bau Kft., Kócsó-Ép Kft., Kőműves Kivitelező Kft., Mester-Nagy Kft., Nivo-Trade Kft., Plaszti-Mix Kft.

További információk folyamatosan bővülő tematikus microsite-unkon: http://csaep.hu/