Gálázott a listavezető ellen a HUFBAU-AKKER Kecskeméti Női Kézilabda SE

A rangadóhoz méltó hangulatban, teli lelátók előtt lépett pályára a tavasz rangadóján a HUFBAU-AKKER KNKSE szombaton este. Borsodi Péter tanítványai végig vezetve, kiváló játékkal nyertek 34-29-re az éllovas Göd ellen - írja a kesport.hu.

Bátran kezdett a hazai csapat, s egy pillanatig sem érződött, hogy ezen a mérkőzésen nem maradnak otthon a pontok. A HUFBAU-AKKER KNKSE gyorsan magához ragadta a vezetést, míg a túloldalon a volt válogatott klasszis, Tóth Tímea tartotta a lelket a gödiekben. 8-6-os kecskeméti vezetésnél kettős emberelőnybe kerültek a vendégek, s egalizálni is tudtak. Miután kiegészült a hírös városi alakulat, újra el tudtak lépni, sőt Kuhinkó duplájával már 15-11 állt az eredményjelzőn, ám Scholtz remeklése is kellett a kapuban. A félidőre egy gólt faragott hátrányából a Göd, 16-13-mal mehettek pihenőre a csapatok.

A szünet után is ugyanazzal a lendülettel vetette bele magát a játékba a HUFBAU-AKKER KNKSE, mint az első játékrészben, Kuhinkó, Fehér és Fundák góljai már ötgólos vezetést jelentettek, 20-15. Nem sokkal később egy fölé lőtt gödi hétméteresnek örülhettek a zsúfolásig megtelt lelátókon, a kecskeméti csapat pedig egyre jobban húzott el, 28-22. Tóth Tímea kis pihenő után újra visszatért, s visszahozta a meccsbe a vendégeket, ám Kaiser és Ahács bombái újra megnyugtató előnyt jelentettek Borsodi Péterék számára. A kapuban Scholtzot Pálinkás váltotta, aki szintén kivette a részét egy-egy bravúrral a sikerből. A vége megérdemelt 34-29-es kecskeméti győzelem lett, így már csak három pont a két együttes között a különbség a tabellán, noha már csak két kör van hátra a pontvadászatból.

Borsodi Péter értékelése: – Köszönöm a csapat nevében a sok lelkes szurkolónak, hogy mellettünk voltak ezúttal is! Végig uraltuk a játékot, védekezésben éreztem néha kapkodást, de szerencsére ez is belefért ma. Támadásban nagyon dinamikusan, kreatívan játszottunk, a Göd csak rohant az eredmény után. Kifejezetten koncentráltak voltak a játékosok a meccs végéig, ezúttal nem adtuk ki a kezünk közül a lehetőséget. Most még az öröm pillanatainak adjuk át magunkat, ám keddtől a Kispest elleni fontos meccsre kell készülnünk. Két meccs van hátra a bajnokságból, azokat is meg kell nyernünk, hogy minél előbb végezzünk. A realitás ezzel a diadallal is az ezüstérem számunkra, az egyik szárát már megragadtuk a mai nappal. Ha ugyanazt a játékot tudjuk bemutatni, mint a listavezető ellen, akkor elégedetten nézhetünk majd a bajnokság végén a tabellára.

HUFBAU-AKKER KNKSE – Gödi SE 34-29 (16-13)

Kecskemét: Tóth O. 1, Ahács 2, Prókai 1, Kuhinkó 7, Fundák 4, Karsai 2, Kaiser 5, Takács 2, Fehér 10.
Vezetőedző: Borsodi Péter

Forrás: kecskemetilapok.hu