Hűtő- és Mosógépcsere Program: A Hufbau-Akker Szaküzletben segítenek jól választani!

Felkészülni! Vigyázz! Start! Már csak pár nap és újra esély nyílik arra, hogy lecserélje régi mosó- vagy hűtőgépét. A kalocsai Hufbau-Akker Szaküzletben szakértő tanácsadók segítenek az Ön és családja igényeinek a legjobban megfelelő gépet kiválasztani és pályázni - mondja Lengyel Gábor, üzletvezető, akit arról kérdezünk, miben tudnak segíteni a pályázni kívánóknak.

- Miért jó az az államnak, hogy pénzt ad nekem a mosógépem cseréjére?

 A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által kiírt pályázat célja, hogy energiatakarékosabban éljünk. Vagyis a hosszú távon energiahatékony élet reményében segítenek a régi háztartási gépek lecserélésében. Ehhez a gondolatisághoz mi is szívesen csatlakoztunk, hisz nekünk is fontos a környezetvédelem.- Tegyük fel, hogy pályázni szeretnék. Miben tud nekem a kalocsai Hufbau-Akker Szaküzlet segíteni?

- A pályázat beadásakor már meg kell jelölni azt a géptípust, amire a régit cserélni szeretné. Ma már hűtő- és mosógépből is szédületes kínálat van. A No Frost, az antibakteriális bevonat, és az „A” energiaosztály már mondhatni alap például a hűtőknél. Ha valaki bejön hozzánk, átbeszéljük, hogyan, mire használja a mostani gépét, és megmutatjuk, melyik eszköz szolgálná ki legjobban az igényeit ami ár-érték arányban is elfogadható, magyarul a legjobban megéri számára. Ha a pályázat sikeres és megvásárolja az előzetesen kiválasztott félretett új gépet mi azt házhoz szállítjuk, és ha kéri elhozzuk a régit, nagy gondot levéve ezzel sok kedves vásárlónk nyakából. Kalocsán belül természetesen térítésmentesen, de igen kedvezményesen a vidéki vásárlóknak is.

- Azt hallottam, résen kell lenni, mert egy-két nap alatt betelnek majd a helyek.

- A pályázatokat augusztus 7-én 8 órától lehet benyújtani, elvileg augusztus 31-ig, illetve, ahogy a pályázati kiírás jelzi, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. Ez valóban azt jelenti, hogy jobb az elsők, mint az utolsók között lenni.

- Mitől függ, hogy mennyi állami támogatást nyerhetek?

- A támogatásra rendelkezésre álló forrás 600 millió forint, így nagyon sokan kaphatják meg, fontos azonban tudni, hogy az nem fedezi majd a csere teljes költségét, a támogatás mértéke ugyanis a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50%-a. A kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén ez legfeljebb 25 ezer forint, A kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 40 ezer forint, A kategóriájú nagygép beszerzése esetén pedig 45 ezer forint. Vagyis minél energiatakarékosabb a gép, annál nagyobb a támogatás!

- Mi történik, ha nyertem, hogy zajlik majd le a csere?

- Ha valaki megkapja a támogatást, a gépet a támogatással csökkentett bolti áron szerezheti be, miután megkapta a Támogatói Okiratot. Az okirat kézhezvétele előtt megvásárolt készülékek esetében nem lesz érvényes a támogatás, emellett csak olyan berendezések esetében működik majd, amelyeket a pályázati portálon megtalálható regisztrált kereskedőktől, például tőlünk, lehet megvásárolni.

Összefoglalom akkor:

1. A Hufbau-Akker Szaküzletben megtalálható az összes olyan hűtő- és mosógép amelyre pályázni lehet!
2. Ha elmegyek a szaküzletbe segítenek kiválasztani az igényeimhez és a pénztárcámhoz legjobban megfelelő gépet!
3. A kiválasztott gép típussal pályázok!  A pályázati kiírás részleteiért itt találom: http://www.hgcs2017.nfsi.hu
4. Ha nyertem, a Támogatói Okirattal visszajövök és gyors ügyintézés után a megvásárolt gépet házhoz szállítják, és ha kérem a régit elszállítják.

- Igen így van! Mindenkit sok szeretettel várunk aki pályázni szeretne.

Ne feledjék! „A Hufbau-Akker Szaküzletben segítünk jól választani!! " -mondja Lengyel Gábor üzletvezető.

Kedves pályázni kívánok és mindenki, aki háztartási vagy műszaki cikket szeretne vásárolni a figyelmükbe ajánljuk ezt az üzletet: Hufbau-Akker Szaküzlet! Minden ami egy háztartásban kell!

Hűtőgépkínálatunk egy részét megtekintheti kényelmesen otthonról is a www.akkerhome.hu oldalon. Illetve érdeklődjön személyesen szaküzletünkben Kalocsán, a Tomori Pál utca 39/a alatt.