Optimális Otthon Kecskeméten

Optimális Otthon - Kecskemét a fejlődés városa címmel szakmai bemutatót és állófogadással egybekötött kötetlen beszélgetést szerveztek egy közel "0" rezsijű otthon építéséről.  Az április 24-ei program résztvevői között volt a kiskőrösi Akker Tüzép is, a cég ugyanis eltökélten hisz abban, hogy a helyi régióban ideálisak a körülmények a környezettudatos, alacsony energiájú épületek kivitelezésére. 

A neves cégek és szakmai partnerek összefogásában most egy közel "0" rezsijű minta otthon építése kezdődik Kecskeméten, melynek felépülését a Facebookon is nyomon követhetik az érdeklődök. A péntek délutáni szakmai fórumot T. Kővágó Gyula, okleveles építészmérnök köszöntője után Sipos László, a kecskeméti Városrendezési és Városüzemeltetési bizottság alelnöke nyitotta meg, aki a környezettudatos építés fontosságáról és Kecskemét ideális adottságairól tartott előadást a közönségnek.

"Olyan építési rendszert, gépészeti elemeket alkalmazunk, tervezési irányelveket követünk, ami nem csak az építést, hanem az épület fenntartását is optimalizálja."

A másfél órás előadás-sorozat alkalmával a jelen lévő partnerek és támogatók is bemutatkoztak, felszólaltak (Ytong-Xella Velux Tetőcserép ( terran tető - mediterrán ) Plan Zrt. - Uponor rendszer Ingatlanvásárlói igények - House36 ingatlaniroda)A kecskeméti Hotel Aranyhomokban megrendezett sajtónyilvános szakmai bemutatót egy állófogadás követte, ahol a résztvevők kötetlen beszélgetésekre, vélemény és tapasztalatcserése kaptak lehetőségek, hogy közös célkitűzéseik gördülékenyen megvalósulhassanak.

 

A projekt támogatói: Ytong Xella magyarország Kft.

Velux Magyarország Kft.

Terran Tetőcserép Gyártó Kft.

Uponor Épületgépészeti Kft.

Plan Zrt.

 Baumit Kft.

 Kondenz-Plusz Kft.

Elektrocenter Kek Kft.

Nagytér-Ker Kft.

 Az eseményről ITT is olvashattok!