A megnyitott cikk jelenleg inaktív állpotban van, elképzelhető, hogy elavult információkat tartalmaz.

Stabil, időtálló, biztonságos homlokzati hőszigetelés, környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartva

Az épületek hőveszteségének, energetikai mutatójának meghatározó eleme a homlokzati határoló szerkezetek hőszigetelő képessége. Ez meglévő épületek esetében a homlokzati falak utólagos külső oldali kiegészítő hőszigetelésével is javítható. Az új építésű, alacsony energiaigényű, illetve passzívházak külső falszerkezetének fontos eleme a megfelelő hőszigetelő képességű anyagok alkalmazása. A hőszigetelő anyag kiválasztásának szempontjából a hőszigetelő tulajdonságokon kívül az anyag egyéb műszaki paramétereit is érdemes figyelembe venni.

Rétegek

1. Homlokzati fal (szükség esetén felület kiegyenlítéssel)

2. Multifix ragasztóhabarcs

3. Multipor hőszigetelő lap

4. Beütő vagy becsavaró szeges tárcsás dübel

5. Multifix ragasztóhabarcs ágyazó réteg

6. Üvegszövet háló

7. Multifix ragasztóhabarcs fedőréteg

8. Homlokzati ásványi vakolat (alapozó réteggel)

9. Hálós élvédő profil

10. Lábazati indító profil

11. Vízorrprofil

12. Ablakpárkány

13. Ablak káva hőszigetelés

14. Légzárást biztosító profil

Rendszerösszetevők:

– Multipor ásványi hőszigetelő lap

– Multifix ragasztó- és ágyazóhabarcs

– Üvegszövet háló: Tolnatext 40-044, 145g/m2

– Vakolatalapozó: Lb-Knauf - Putzgrund

– Dörzsölt vakolat: Lb-Knauf - Edelputz Extra

– Dübelek: beütő vagy becsavaró szeges tárcsás

– Lábazati indítóprofi l, hálós élvédők, sarok és egyéb fém profilok

A rendszerösszetevők alkalmazásával garantált, hogy a hőszigetelő rendszer megfelelő minőségben készülhessen el, és teljesítmény értékei – különösen a tűzvédelmi osztályba sorolása – a vizsgálati jegyzőkönyvekben leírtaknak megfelelő legyen. A Multipor homlokzati hőszigetelő rendszer független tanúsító szervezet (ÉMI) által bevizsgálásra került, a kiállított tanúsítvány igazolja a rendszer megfelelőségét. (ÉME szám: A-38/2012)

A Multipor külső oldali hőszigetelő rendszer azon túl, hogy nagymértékben javítja a szerkezetek hőszigetelő képességét számos további előnnyel rendelkezik.

Tűzvédelem:Multipor lapok tisztán ásványi eredetűek, ezért nem éghető, tűzállósági osztályba való besorolása A1 (nem éghető). Multipor Hőszigetelő Rendszer választása tűzvédelmi szempontból biztonságos megoldást nyújt, tűzvédelmi osztályba sorolása A2-s1, d0, azaz nincs füstfejlesztés és égve csöpögés sem. Egy esetleges tűz esetén a lehető legmagasabb szinten óvja meg a homlokzatot, így a teljes épület.

Páraáteresztő: A hőszigetelő lap a kiváló hőszigetelés mellett az ásványi építőanyagok jó páraáteresztő képességével bír, így gondoskodik a falazat természetes légállapotáról, ezzel biztosítva a kellemes beltéri lakókomfortot.

Stabil és alaktartó: A izotróp és homogén ásványi szerkezetből adódóan stabil és alaktartó, így sokrétű felhasználást tesz lehetővé.

UV álló: Az ásványi alapanyagoknak köszönhetően a nap sugarai hosszútávon sem károsítják a hőszigetelés szerkezetét

Impregnált: A hőszigetelő lap vízfelvételének korlátozása érdekében a termék felülete vízlepergető impregnálást kap. A védőbevonat korlátozza az építőanyag vízfelvételét, ezáltal a kivitelezés során bekövetkező záporok nem tesznek kárt a már felragasztott hőszigetelésben.

Hangelnyelő: A Multipor lapok alacsony testsűrűsége és nagy pórustartalma miatt a keletkező zajok egy részét csillapítja, ezáltal a külső oldali hőszigetelések többségével ellentétben nem rontja a meglévő falazat akusztikai tulajdonságait.

Megmunkálhatóság: A Multipor lapok könnyen, gyorsan megmunkálhatóak, ezáltal a felhasználás során szükséges vágások egyedi alakítások egyszerűen kivitelezhetőek. Az elkészült hőszigetelés felülete könnyedén síkra csiszolható, így az esetlegesen előforduló egyenetlenségek pontosan síkra csiszolhatóak.

Környezetbarát: A természetes alapanyagok,(mész, homok, cement, és víz) az alacsony előállítási energiaszükséglet, a kikerülő melléktermék nélküli gyártás és felhasználás mind a természeti környezet terhelésének csökkentését jelenti. A tömör ásványi szerkezete rendkívül hosszú élettartamú építőanyaggá teszi. A Multipor viseli a „Környezetbarát Termék” védjegyet, mely tanúsítja, hogy megfelel a vonatkozó feltételrendszernek.

Kártevőálló: Tömör szerkezete miatt a külső homlokzati hőszigetelésben a madarak nem tesznek kárt, a bogarak és rágcsálók nem költöznek bele.