Tavaszi ötletek

Ültetni és kertet rendezni jó!

A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt melengeti. Sokféle dísz- és hasznos kultúra is kialakítható, legyen szó színpompás virágoskertről, örökzöldekről vagy kisebb konyha- ill. fűszerkertről. 

Rendezzünk kertet 6 lépésben:

  1. az első lépés, gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk. Hogyan szeretnénk, hogy kinézzen az új kertünk. Tervezünk-e nagyobb változást, vagy frissítés a cél?

  2. Minden új dolog előtt a réginek el kell tűnnie, de gondoljuk át mit tartunk meg, vagy használunk fel a régiből. Ha már belevágunk, érdemes a régi földet leszedni, és pótolni újjal, amiben gazdag tápanyag van.

  3. Miután helyet kapott az új föld, elegyengetjük a régit és kialakítjuk az új ágyásokat.

  4. Jöhetnek a kerti bútorok! Ezek jól mutatnak a fűben, de ha szeretnénk kis teraszt kialakítani, akkor annak most van itt az ideje. Legyen szó akár betonos alapról, akár lécekből összerakott felületről.

  5. Ha nem a füvön szeretnénk járkálni, akkor érdemes egy kis kerti ösvényt kialakítani.

  6. Jöhetnek a virágok, fák, bokrok ültetése. Érdemes a nagyobbaktól a kisebbek felé haladni. Érdemes arra odafigyelni, hogy melyik növénynek mennyi a napigénye. Ügyeljünk arra, hogy nem mindegy milyen fát ültetünk, érdemes előtte a fajtákat megnézni, nehogy a gyors növekedés problémát okozzon. Mire gondolunk? Gondot jelenthet a házra, a vezetékre a kertre nézve a túlzottan megnőtt fa.

A kertrendezés nem éppen könnyű feladat, de csak egyszer kell végigcsinálni és utána évekig gyönyörködhetünk a munkákban, persze megfelelő karbantartás mellett.