Mit kell tudni a falazóelemekről?

Falazóanyagaink kiválasztásakor a legfontosabb szempontok, melyeket figyelembe kell venni: a nyomószilárdság, a teherbíró-képesség, valamint a hőszigetelési-, hőtárolási- és a hangszigetelési kapacitás.

Falazóelem típusok:

Külső falazóelemekA teherhordó falszerkezetek elsődleges funkciója, hogy az épületben jelentkező terheléseket, a falak, födémek és a tetőszerkezetek súlyát továbbítsák az alapozási szerkezetekre.
Válaszfal elemekBelső tereink elválasztására válaszfal-szerkezeteket használunk, melyek önsúlyuk függvényében teherhordó födémekre, alapozásra vagy aljzatbetonra támaszkodnak.
Speciális hanggátló falazóelemekA harmónikus, meghitt otthon megteremtésére ma már speciális hanggátló falazóelemek állnak rendelkezésünkre, melyek lakáselválasztó falak létrehozására használhatóak.
Speciális energiatakarékos hőszigetelő falazóelemekA töltött téglák alkalmazásával sok időt és energiát spórolhatunk meg magunknak az építkezés során, hiszen a velük készült fal már semmilyen más hőszigetelést nem igényel. Emellett ezek a prémium kategóriás termékek a fizikai behatásokkal szemben is védelmet nyújtanak.