Mit kell tudni a színezővakolatokról?

A színezés az építkezés befejező fázisa. Alapvetően befolyásolja az épületek megjelenését és a róluk alkotott képet is. Emellett a homlokzat legfontosabb szerepe a környezeti hatásokkal szembeni védelem. A homlokzaton, a lábazaton és a belső terekben a leginkább megfelelő termék kiválasztásához számos szempont figyelembevétele szükséges.

Színezővakolat típusok:

Zsákos színezővakolatokZsákos színezővakolatok vízzel higítható, természetes töltőanyagokat tartalmazó, szárazhabarcs. A felülete mosható, a természetes összetevők ideális keveréke biztosítja a tökéletes páraáteresztő képességet. Az ásványi anyagok felhasználásával készült színezővakolat az otthont természetközelivé teszi és belső klímát is szabályozza.
Vödrös színezővakolatokAlkalmasak régi és új épületek külső, illetve belső falazatainak díszítésére, valamint homlokzati hőszigetelő rendszerek fedővakolására. A struktúra alapvetően a termék szemcseösszetételéből adódik. A kivitelezés során számos struktúra alakítható ki, ennek csak a kivitelező szaktudása szab határt.
Lábazati díszítővakolatokGyárilag előkevert, színes ásványi őrlemény alapú vakolat, diszperziós kötőanyaggal. Lábazati díszítő vakolatot külső és belső felületek díszítésére, lábazatok felületképzésére használják.