Mit kell tudni a térkövekről, járólapokról?

Az otthonunkhoz tartozó terület elhatárolására alkalmazzuk már hosszú ideje a kerítést. A kerítésfalazó elemek pedig elengedhetetlen feltételei a kertben álló díszítőfalak, oszlopok és pillérek kiépítésének. Ráadásul ezeknek a moduloknak hála sokkal gyorsabb és egyszerűbb a kerítésépítés.

A kertépítés során kialakított utak, járdák, beállók és egyéb felületek elkülönítésére, határainak meghúzására használjuk a szegélyeket. Manapság számtalan szín- és formaváltozatban elérhető ez a praktikus alkalmazás, amely lesüllyesztve a fűnyíró használatát sem zárja ki.

Terkő és járólap típusok:

TérkövekA ma rendelkezésre álló térkövek, színükben, formájukban, méretükben és felületükben is rendkívül változatos kertépítésre adnak lehetőséget.
JárólapokA teraszok és az épületek bejáratának burkolására elsősorban a járdalapokat használjuk.
Kerítésfalazó elemekAz otthonunkhoz tartozó terület elhatárolására alkalmazzzuk már hosszú ideje a kerítést. A kerítésfalazó elemek pedig elengedhetetlen feltételei a kertben álló díszítőfalak, oszlopok és pillérek kiépítésének.
TámfalakKertépítés során támfalra lehet szükségünk hogyha bevágást, illetve feltöltést kell készítenünk a terep egyenetlenségei miatt. Az ilyenkor megjelenő földtömeget ezekkel a támaszfalakkal tudjuk megtámasztani, valamint ezzel a megoldással tudunk a lejtősebb kertekben vízszintes terepet létrehozni.
LépcsőkAmikor az otthonunk bejárata csak lejtős, meredek földrészen közelíthető meg akkor célszerű a kerti lépcső kiépítése, ami megkönnyíti a közlekedést.
SzegélyekA kertépítés során kialakított utak, járdák, beállk és egyéb felületek elkülönítésére, határainak meghúzására használjuk a szegélyeket.