Magyar Brands Díj

A Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága és vezetői mind nagyobb szükségét látták, hogy a hazai termékekre kiemelt figyelmet fordítsanak, ezért 2010-ben életre hívták a MagyarBrands programot.

MagyarBrands szakmai elnevezés, a legkiválóbb hazai márkák minősítését és bemutatását célul kitűző program. Tapasztalataink alapján, a magyar fogyasztók számára mindinkább fontos, hogy az általuk megvásárolt árukkal hozzájáruljanak a hazai vállalatok, és ezzel Magyarország gazdaságának fejlődéséhez is.

A MagyarBrands célja olyan magyar vonatkozású márkák díjazása, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek hazánkon kívül is. A MagyarBrands márkákhoz kapcsolt értékek olyan kézzelfogható előnyt jelentenek a magyar és nemzetközi piacon, amelyek révén a termékek megbízhatósága és elismertsége növekszik a vásárlók szemében.

A kiválasztás pályázati rendszerben illetve a Superbrands Szakértői Bizottság jelölése alapján történik. Az elismerésre fogyasztói és üzleti kategóriában pályázhatnak a magyar márkák a szükséges nyomtatvány kitöltésével.

A MagyarBrands-díj odaítélése alapvetően számszerűsíthető kritériumok (tradíció, foglalkoztatás, tulajdon) alapján történik, amelyet szakmai elbírálás (reputáció, identitás) valamint a GfK Hungária Piackutató Intézet álal végzett országos fogyasztói kutatás (ismertség, kedveltség) egészít ki. A pályázatokat/jelölteket a Superbrands Szakértői Bizottsága értékeli, amelynek vezetői: Dr. Törőcsik Mária (Pécsi Tudományegyetem, Marketing Tanszék, MagyarBrands Szakértői Bizottság 2014., elnöke, Superbrands Szakértői Bizottság 2014., tagja)  Dr. Bendzsel Miklós (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Superbrands Szakértői Bizottság 2014., elnök), Dr. Salgó István (Magyarország Üzleti Tanácsa a Fenntartható Fejlődésért elnöke, a Business Superbrands Szakértői Bizottság 2014., elnöke).

MagyarBrands Díj oklevél