AZ AKKER PLUS KFT. TÖRTÉNETE

Az Akker-Plus Kft. 1990-ben alakult Akasztón, a három alapító tag – Csatai József, Endrődi Ferenc Pál és Turú Gábor – családi vállalkozásként kezdte az építőanyag-kereskedelmet. A cég dinamikus fejlődési pályát járt be.
Mára, harminc éves múltjával és közel kétszáz dolgozójával a Dél-Alföldi régió legnagyobb építőanyag-kereskedelmi vállalkozása.


Út a fekete széntől az okostégláig

Az Akasztóról induló vállalkozás száz százalékban magyar tulajdonban van. A cél már az alapításkor is egy hatékonyan működő, az építőanyag-kereskedelem területén meghatározó szerepet betöltő vállalat létrehozása volt. E stratégia fényében nyíltak sorra az akker tüzépek Bács-Kiskun megye több pontján.

1993-ban Soltvadkerten, 1995-ben Kiskőrösön, 1999-ben Kecskeméten nyílt tüzéptelep. Majd 2011-ben Kiskőrösön barkácsáruház, 2015-ben pedig Kalocsán műszaki szakáruház. Ám ezzel még nem ért véget a fejlődés. 2018 áprilisában betonüzemet vásároltak a tulajdonosok, 2018 júniusában pedig a kecskeméti és soltvadkerti egykori tüzéptelep helyén nyitott modern építőanyag-szakáruházakat az Akker-Plus.

Bizalom. Otthon. Szeretet. Akker.

 

Valamennyi telephelyen és üzletben elsődleges cél lett, hogy vásárlóink az építkezés folyamatában, ne csak egy kereskedőt, hanem olyan együttműködő partnert lássanak bennünk, akikkel egy „közös” otthon megteremtése a cél.A cég tevékenysége során a forgalmazott termékek és a kapcsolódó szolgáltatások köre évről évre bővült, a lakossági igények minél teljesebb kielégítése pedig lehetővé tette a dinamikus fejlődést. Jelenleg a 5 településen, 6 telephelyen dolgozunk, 170 alkalmazottnak biztosítva stabil munkahelyet.

Fő tevékenységi körünk az építőanyag kis- és nagykereskedelem, az üzemanyag-kereskedelem, a kivitelezői tevékenység, egyéb termékek kereskedelme.


Az elmúlt 30 év alatt a vállalkozásunk tevékenysége és létszáma folyamatosan bővült, a forgalom pedig dinamikusan nőtt. Működési területünkön a lakossági, kivitelezői és viszonteladói igényeket széles körűen kielégítjük.
Napjainkra ebben a térségben a lakossági építkezések és más beruházások jelentős százalékát mi látjuk el építőanyaggal. Az ehhez kapcsolódó három évtizedes bizalmat ezúton is köszönjük vásárlóinknak.

A Hufbau-Akker értékesítési filozófiájának legfontosabb elemei, hogy kiváló minőségű termékekhez szakképzett vevőszolgálat, tanácsadói értékesítés és magas szintű szolgáltatások kapcsolódjanak, mivel az építőanyag-kereskedelem ma már nem csak az építőanyagok értékesítését jelenti, hanem egy olyan komplex szolgáltatási kört is, amely az építkezés alatt felmerülő valamennyi kérdésben segítséget nyújt a vevőnek a megrendeléstől a zökkenőmentes kiszolgáláson át a szaktanácsadásig.

Fontosnak tartjuk saját humán erőforrásunk vagyis dolgozóink folyamatos képzését is, mert hiszünk abban, hogy a kereskedelem területén az értékesítők, üzletkötők és vezezők folyamatos képzése, megújulása, az új piaci kihívásokhoz történő alkalmazkodás elengedhetetlen.

Hufbau csoport, avagy a nagy egésznek is része vagyunk

A 2004-ben létrejött HUFBAU franchise hálózat – melynek az Akker-Plus Kft. alapító tagja – Magyarország meghatározó, legnagyobb múltra visszatekintő építőanyag-kereskedelmi hálózata lett az elmúlt 15 évben, amely nagy beszállítói hátterének köszönhetően egyedülállóan széles termék szortimenttel és a hozzájuk kapcsolódó, átfogó szolgáltatási körrel várja ügyfeleit.

Vagyis a nagy egész részeként és harminc éves önálló múltunknál fogva is jó alapokat tudunk biztosítani minden építkezéshez, otthonteremtéshez.

További cikkek a témában