Rezsicsökkentés építőipari beruházásokkal

rezsicsökkentés

A rezsicsökkentés módosításának bejelentését követően sokan kezdtek egyből felújítani, hőszigetelni vagy napelemet telepíteni. Ezek mind jó megoldások, azonban nem biztos, hogy a hirtelen meghozott felújítási kedv a legjobb megoldás a rezsi csökkentésére. Most a hirtelen meghozott döntések hátterét és annak hátulütőit vesszük végig.

kazántakarításFontos a sorrend

A felújítási munkálatok megkezdése előtt a legfontosabb, hogy felmérjük lakóingatlanunk jelenlegi helyzetét. Ez nem csak azt jelenti, hogy megnézzük milyen fejlesztések hiányoznak (pl. napelem, hőszigetelés), hanem azt is, hogy a meglévő eszközök mennyire korszerűek, kell-e őket például javítani, tisztítani, mivel sok esetben már ezek is segíthetnek csökkenteni a későbbi rezsiszámlát. Tipikus példa erre a kazáncsere helyetti kazántakarítás, amely az esetek döntő többségében elegendő és sokkal költséghatékonyabb megoldás.

Amennyiben sikerült felmérni, hogy mi az, amit korszerűsíteni kell, elkezdhetünk gondolkozni új eszközök beszerzésén, majd készíteni egy listát, hogy mi az, amit mi magunk is el tudunk végezni és mi az, amihez szakembert hívunk segítségül. Fontos kiemelni, hogy bizonyos munkálatokat csak szakemberek végezhetnek, a jó szakemberek naptára pedig sok esetben hónapokra előre tele van, így időben kell átgondolni ezt a lépést.

Akire megéri várni: a jó szakember

Habár lehet, hogy elsőre inkább egy gyorsan elérhető mestert bízunk meg a munkálatok elvégzése céljából vagy mi magunk próbálunk orvosolni egy-egy problémát, előfordulhat, hogy a gyorsaság nem lesz kifizetődő, hiszen a szakszerűtlenül elvégzett munkálatok csak többletköltséggel és bosszankodással járhatnak.

szakemberÉppen ezért fontos, hogy minél előbb keressük fel a megfelelő mestert és vele egyeztetve vásároljuk meg a szükséges eszközöket, berendezéseket, a beszereléssel pedig várjuk meg és addig csak azokat a munkálatokat végezzük el, amelyeket valóban meg tudunk mi is csinálni saját testi épségünk és persze pénztárcánk veszélyeztetése nélkül is.

Nehéz helyzetben az építőipar

Annak ellenére, hogy most hirtelen mindenki felújítani vagy korszerűsíteni szeretne, az építőipar és az építőipari mesterek helyzete kettős. A megrendelések száma magas, azonban az alapanyagok csak korlátozottan érhetők el, áruk pedig a háborús infláció és a klímaválság miatt napról-napra változik, így az árajánlatok adása is nehézkes.

felújytásÉppen ezért ma már csak olyan szerződéseket kötnek, amelyre rögzítésre kerül, hogy az alapanyagokat mindig az aktuális áron kalkulálják. Ez a többség számára sokszor nehezen értelmezhető, sok esetben akár kétszeres árat is jelenthet egyik-napról a másikra, azaz nehezen tervezhető. A szakemberek másként sajnos nem tudják magukat védeni, így – ahogy a legtöbb munka esetén – a bizalom kulcskérdéssé válik.

A fentieket megfontolva reméljük, hogy a legjobb megoldást sikerül megtalálni az otthonotok rezsicsökkentése céljából, és a téli időszakban már nem kell aggódnotok a fűtésszámla miatt.

A felújítás mellett döntött? Alapanyagokért keresse szakértő munkatársainkat!

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023