10 dolog, amire ügyelnie kell a támogatás igénylésekor!

Életkor, lakcím, tébé, hitel, költségek – minden, amire figyelni kell, hogy érvényes legyen a pályázat. A részleteket tíz pontban összeszedtük.


1. Beadhatóak-e a 2020-ban kiállított számlák

Kizárólag 2021. január 1. után kiállított számlákkal igazolt anyag- és munkaköltségekre lehet igényelni a felújítási támogatást.

 2. Megfelelő vállalkozót találjon!

Fontos, hogy a vállalkozóval, vagy vállalkozókkal szerződést kössünk, ezt is csatolni kell a támogatási kérelemhez. Külföldi számla sem vállalkozási díjról, sem anyagról nem fogadható el, kivéve, ha a vállalkozó rendelkezik magyar adószámmal és a magyar jogszabályoknak megfelelően állítja ki a számlát.

 3. 25 év fölött

A támogatáshoz fontos, hogy az együtt elő gyermek 25. életévének betöltése előtt be kell érkeznie a kérelemnek a Magyar Államkincstárhoz, addigra tehát be kell fejezni a felújítást és ki kell fizetni a számlákat.

 4. Friss lakcím

Az igénylőnek és annak a gyermeknek, akire a támogatást igénybe veszi, legalább egy éve kell lakóhellyel kell rendelkeznie a felújított ingatlanban. Kivétel ez alól a frissen megszerzett lakás.

 5. Anyag/munkaköltség

A támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 millió forint lehet. A támogatás összegében az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet. 

 6. Legyen megfelelő TB!

Az igénylőnek rendelkeznie kell legalább egy év társadalombiztosítási jogviszonnyal, amelyben legfeljebb 30 nap megszakítás lehet.

 7. CSOK-os számla

Nem fogadható el olyan számla, amelyet az igénylő a használt lakás vásárlásához, korszerűsítéséhez és/vagy bővítéséhez igénybe vehető falusi CSOK igénybevételéhez már elszámolt.

 8. Fontos a vállalkozói szerződés

A kivitelezést végző vállalkozóval 2021. január 1. után megkötött szerződéssel kell rendelkeznie az igénylőnek. 

 9. Időben nyújtsa be az igényt!

A kiállított számlák kifizetését a kölcsön folyósításától számított egy éven belül igazolni kell a hitelt nyújtó bank felé.

10. Mire nem igényelhető támogatás?

Nem igényelhető a támogatás például a szabadon álló bútorok beszerzésére (szobabútor), nem beépített gépek beszerzésére (mosógép, szárítógép), a lakás bővítéséhez plusz szobákkal, a tereprendezésre, gyepszőnyeg-fektetésre, tároló építésére, mobilgarázs beszerzésére, raklapra mint anyagköltségre, infraszauna beépítésére, riasztóberendezés beszerelésére.

A kormányrendeletet IDE kattintva elérhető.


További cikkek a témában ITT!magyar mobilgarázs

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023