5 dolog, amin elbukhat az Otthonfelújítási támogatás

Az internetet böngészve és a televíziót hallgatva gyorsan rájön a felújítani vágyó családok nagy része, hogy egy sor egészen fura kritériumnak is meg kell felelni, ha le akarják hívni az állam 50%-os Otthonfelújítási támogatását. Éppen ezért összeírtuk az 5 leggyakoribb hibát. Íme…

1. Nem csak számla, szerződés is kell

Legtöbbször azért dobja vissza az állam a pályázatokat, mert a jogosultak csak a számlát csatolják a kivitelezésről, pedig a kivitelezővel kötött szerződésre is szükség van a támogatás lehívásához.

2. Itt kell benyújtani a teljes anyagot

A Magyar Államkincstár felé kell benyújtani a támogatás lehívásához szükséges papírokat. Ezt megtehetjük online, az Ügyfélkapun keresztül, vagy feladhatjuk postán.

3. Egyetlen elütésen is múlhat a sikeres igénylés

Mind a számláknak, mind a kivitelezői szerződésnek pontosan arra a címre kell szólnia, ami az igénylő lakcímkártyáján szerepel. Ha út helyett utcát írunk, visszadobják, ha a kártyán szerepel a második keresztnevünk, de a pályázati anyagokon nem írjuk azt be, visszadobják.

4. Ha megvan az utolsó számla, eddig nyújthatod be az igénylést

Az utolsó számla kiállítása után 60 napon belül kell leadni a támogatási anyagot. Ha idén júliusban állították ki az első számlát, az utolsót pedig jövő októberben fogják, akkor a beadással be kell várni az utóbbit. Viszont, ha lehívjuk a 2021. júliusi felújítás után a támogatást, és jövő októberben folytatni szeretnénk a munkákat, arra a munkára és
anyagokra támogatást már nem igényelhetünk.

5. Csak egyszer lehet hibázni

Hiánypótlásra, javításra mindössze egyszer van lehetőség, ezt követően a támogatást már nem lehet lehívni.
Érdemes tehát figyelmesen, átgondolva elkészíteni a támogatás lehívásához szükséges anyagokat, majd a megfelelő formában és időpontban beadni azokat.

Segítünk az Otthonfelújítási pályázat benyújtásában

A fenti 5 dolgon kívül azonban még tucatnyi más kritériumot be kell tartani annak aki le szeretné hívni a támogatást.

Éppen ezért egy profi pályázatíróval erősítettünk, aki tanácsokkal, sőt, akár a teljes pályázat elkészítésével is segít Önnek.

  • A tanácsadás ára: 10 000 Ft
  • A pályázatírás pedig: 30 000 Ft

Azonban, ha nálunk veszi meg a felújításhoz szükséges anyagokat, akkor ezt az összeget a tanácsadói vagy pályázatírói számla ellenében jóváírjuk Önnek.

Kérjen tanácsot az Akker specialistájától!

Jó hír, hogy az Akker szakértő csapatával mindent, termékbeszerzést, raktározást, árakat, kiszállítást, határidőket is meg lehet beszélni.

Érdemes tehát ellátogatni üzleteinkbe. IDE kattintva megtalálja az Önhöz legközelebb eső Hufbau-Akker áruházat.

Ha pedig kérdése lenne termékeinkkel vagy felújításával, építkezésével kapcsolatban, akkor IDE klikkeljen és összekötjük egyik specialistánkkal.

akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023