A felújítások jolly jokere – a vinyl padló lerakása csempére

vinyl padló

Sokak számára első hallásra kicsit idegenül hangzik a vinyl padló elnevezés, mások pedig a régi PVC-vel keverik, a vinyl padló valójában egy tartós, esztétikus és minőségi burkolólap, amivel most közelebbről is megismerkedünk.

Mi az a vinyl padló?

A vinyl padló négyrétegű, melynek alaprétege a stabilitásért felel. Ezt követi a fotóréteg, azaz a mintázat, majd a PVC védőréteg, illetve egy elasztikus felületi védőréteg, amely 0,5 milliméter vastagságú és az ellenállóságért felel.

A vinyl padló előnyei

vinyl padlóA vinyl padló az egyik legnépszerűbb anyag, mivel számos jó tulajdonsága van. Ilyen például, hogy lerakásához nem kell szakembernek lennünk, hiszen lerakása egyszerű.

Mivel a lerakás kevés kosszal jár, így mindenki szívesen alkalmazza, akár felújítás során is, hiszen nem kell annyit takarítani utána, mint például a laminált padló lerakása esetén. Emellett nehezebb bútordarabokat is elbír, jó ellenállóképességgel rendelkezik.

A fenti tulajdonságok mellett nem elhanyagolható, hogy a vinyl padló vízálló, amelynek köszönhetően kényes helyiségekben, így például a fürdőszobában, konyhában vagy az előszobában is alkalmazható.

További előnye, hogy különböző stílusokban és több színben is kapható, így mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

A vinyl padló ápolása

A felület előnye, hogy nem túl kényes, így elegendő, ha a nagygépeink lábát ellátjuk valamilyen védőanyaggal. Ezen kívül ápolás tekintetében a porszívózás, langyos, tisztítószeres felmosás javasolt.

vinyl padlóTermészetesen gépi tisztítása is lehetséges, azonban csak az erre a célra kialakított tisztítófejjel.

Az évek múlása sajnos a vinyl padlón is nyomot hagyhat, azonban könnyedén tudjuk cserélni, ha pedig mégsem szeretnénk váltani, akkor szakember segítségével, egy utólagos bevonattal könnyedén újjá varázsolhatjuk padlónkat.

A vinyl padló lerakása csempére

A vinyl padló kapcsán sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon le lehet-e rakni csempére. Természetesen igen, hiszen a vinyl tökéletesen alkalmas bármilyen kemény felületű burkolatra. Lerakás előtt az aljzatkiegyenlítésre, hibák elfedésére kell figyelni, ezzel is biztosítva, hogy a vinyl egyenletes talajon lesz elhelyezve.

vinyl padlóTovábbá fontos, hogy egy vékony bevonó réteget és ragasztót is elhelyezzünk a csempén még a vinyl lerakása előtt, illetve javasolt vastagabb vinylt választanunk, mert így biztosak lehetünk abban, hogy nem fog belesüllyedni a fugavonalakba.

Reméljük most már sokkal jobban átlátható, hogy milyen esetekben és hogyan alkalmazható a vinyl padló.

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023