A konyha felújítása

Éppen a konyha felújítását tervezi, de nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Lakásról vagy házról lenne szó? Elszeparált helyen van a konyha, vagy egybenyílik az étkezővel? Olvassa el jó tanácsainkat és élvezze a felújított konyha örömét.


Panellakás egyenlő kis konyha?

A panellakásokra többnyire jellemző, hogy kis konyhákkal rendelkeznek, amik elzártan helyezkednek el a nappalitól, ahol a család többi tagja várja a házigazdát és a finom ebédet. De alapos tervezéssel, jó szakemberekkel kivitelezhető az egybenyitott tér kialakítása. Előtte természetesen nézzünk utána, hogy az adott fal valóban lebontható-e, például nem főfalról van-e szó. Ha nincs semmi akadálya, akkor érdemes lehet belevágni. Ezzel a megoldással a teret is nagyíthatjuk: ha követni akarjuk a divatot, a konyhabútornak választhatjuk a mély tengerészkék színt, de adhatunk egy alapszínt is a konyhának, melyet egy meghökkentő darabbal, bútorral dobunk fel, vagy maradjunk a semleges színeknél, mint a fehér, a bézs, a szürke vagy a barna különféle árnyalatai. A szűkös helyet pedig kompenzálhatjuk beépített gépekkel is. Ha a belmagasság nagy, használjuk ki és terjeszkedjünk felfele plafonig beépített konyhaszekrényekkel, ahova azokat az eszközöket tegyük, amelyeket ritkábban használunk. Ugyanez vonatkozik a sarkokra is. Egy jó tervezéssel, ezt a helyet is hasznossá lehet alakítani.

A konyha és a nappali egybenyitott?

A konyhát könnyedén elválaszthatjuk a nappalitól egy hosszúkás bárpulttal, ami alá befér a szék, így az nem foglal sok helyet, és az étkezés „helyszíne” is egyben, főzés közben pedig munkafelületként is hasznosíthatjuk. Válaszfalként tökéletes lehet egy könyvespolc, akvárium vagy egy egyszerű gipszkarton beépítése is, de egy könnyed gyékény függöny felhúzása is funkcionálhat a két helyiség elválasztásaként. Ügyeljünk arra is, hogy a konyhai munka során különböző fizikai behatások roncsolhatják a válaszfalat, gondoljunk csak a párára, ami a főzés során keletkezik. Fontos, hogy a konyha jól szellőztethető legyen. Kis, – illetve nagyobb lakásban, házban a gipszkartonon kívül akár az üvegfal beépítése is megoldás lehet. Ma már számtalan variáció közül választhatunk; csak a képzelet szab határt.


Milyen padlót válasszunk?

Újra divatba került a PVC padló, melyből többféle stílust, színt és mintát találunk, vannak olyanok, amik hasonlítanak a modern járólapokra, de természetesen a régi idők hagyományos mintái is megtalálhatóak a repertoárban. Könnyen felhelyezhető, akár mi magunk is elvégezhetjük ezt a munkát, könnyen tisztítható, mindemelett gyors és olcsó megoldás. A másik ötlet a járólap lerakása, ami praktikus, vízhatlan, könnyű rendben tartani, ráadásul olyan gazdag szín-, méret- és formaválasztékban találkozunk velük, hogy a lehetőségek szinte végtelenek. A kopásállóság nagyon fontos, ha különösen nagy a forgalom a konyhában, nélkülözhetetlen a kiváló felület.

Mi kerüljön a falra?

A falak védelme a konyhában is szükséges és nem mindegy itt sem, mit választunk. A kínálat természetesen itt is igen széles színben, mintában és formában egyaránt. Fontos az egyéni ízlés, figyelnünk kell, hogy passzoljon a bútorzathoz és a padlóhoz is. A teljesen klasszikus, falra kerülő elem a csempe, de elterjedtek a kő, az üveg vagy az acél betétek is. A 2020-as trendek szerint a mozaikos, apró darabokból álló falicsempe, vagy egy teljes falrészt fedő márványos burkolat is nyerő választás. A falburkolattal megegyező, azzal egybefolyó konyhapult fog hódítani az idei évben: válasszunk olyat, amely mindenhova illik, és amiből sosem elég!

Reméljük, jó tanácsaink hasznosak és inspirálóak voltak, melyeket, ha megfogadunk, egy otthonos környezetet alakíthatunk ki, ahol élmény lesz a sütés-főzés.

Forrás: https://www.otthonokesmegoldasok.hu/otthon/panel-konyha-felujitas-otletek/

https://hu.expertolux.com/interer/kuxnya/osobennosti-vybora-dlya-kvartiry-ili-doma-peregorodki-mezhdu-kuxnej-i-gostinoj.html

https://magdibutor.blog.hu/2016/07/28/milyen_legyen_a_konyha_padloja

http://www.lakaskultura.hu/lakberendezes/konyha-fokuszban/ezek-lesznek-2020-legnagyobb-konyhatrendjei/

https://magdibutor.blog.hu/2016/04/14/mi_legyen_a_konyha_falan

akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023