A lakberendezés fontos része: a függöny

Lakásunk csinosítgatásakor a függönyök is fontos szerepet játszanak. Általában ez az utolsó mozzanat, amikor a karnisok és a függönyök a helyükre kerülnek és leginkább ezt kell igazítanunk lakásunk színeihez, anyagaihoz. Szerencsénkre számos lehetőségből, színből és anyagból választhatunk. Ezen felül a szerkezetek és egyéb megoldások is tovább bővítik a variációkat. De milyen típusok állnak rendelkezésünkre? Lássunk néhány példát.

Lapfüggöny

Az utóbbi időben a legnépszerűbbek a lapfüggönyök. Egyaránt díszíti a modern és minimál stílusú lakásokat is. Kicsit eltér a szalagfüggönytől, ez is az ablak előtt kifeszítve lóg, viszont szélesebb textíliából készül, sőt a szélessége igény szerint alakítható. Elkészíthető fényáteresztő és sötétítő anyagból is, de játszhatunk is vele: a panelek készülhetnek bambusz vagy roletta anyagból is. Mivel a rögzítése tépőzárral történik, ezért használata egyszerű és praktikus. Mindemellett térelválasztó funkciója miatt is szeretjük.

​Római roló vagy francia raffroló

Legfőkébb modern stílusú lakásokba illik, de a klasszikus belső terekben is alkalmazható. A roló a lakástextilt függőlegesen, lapolva gyűjti össze, ennek köszönhetően olyan helyiségekbe is felszerelhetjük, ahol kevés hely áll rendelkezésünkre.

Blackout függöny

Ez egy technikai textil, amelynek fő funkciója a fény és a hő kizárása. A lényege, hogy a két textilszál közé szőnek egy harmadikat, amelyik vagy textil, vagy szénszál. A blackout függönyökkel is ugyanolyan hatékonysággal tudjuk kizárni a zavaró fényt, mint például a rolóval, s jóval olcsóbb megoldás is.

Pliszé függöny

Elsősorban különleges formájú nyílászárók esetén alkalmazzák, de szerelhető bukó-nyíló ablakokra is, így a tetőtéri ablakok árnyékolása is megoldható. Széles anyagválasztékával tetszőlegesen szabályozható a fényzárás, de egyszerre többféle anyag együttes használata is lehetséges. A pliszé a legkisebb helyigényű árnyékoló.

Fényáteresztő függöny

Sokféle anyagból választhatunk, ha fényáteresztő függönyt keresünk, lehet voile, pamutvoile, organza, sablé, batiszt, len hatású, jacqard vagy csipke. Méretük szempontjából általában 280-320 cm között vannak, színben és mintában is számos kínálat áll rendelkezésünkre: akár egyszínű vagy mintás, sima vagy hímzett.

Dekor vagy sötétítő függöny

Ezek a típusok nagyban meghatározzák otthonunk hangulatát. Többek között harmonizálnia kell a fényáteresztő függönyünkkel, bútorainkkal, de természetesen lakásunk stílusához is illeszkednie kell.

Láthatjuk, hogy a függönyök is fontos szerepet játszanak az enteriőr kialakításában. Nem mindegy, milyen típust, színt vagy mintát választunk. Figyeljünk a harmóniára és hogy minél otthonosabb legyen az adott helyiség, de ne feledkezzünk meg a függöny funkciójáról sem. Kérjük szakértők segítségét akár, ha nem vagyunk biztosak, melyik a legmegfelelőbb függöny lakásunkba.

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023