„A piacot szövetségben építjük és versenyben osztjuk el”

A Magyar Építőanyag Kereskedelmi Egyesület (ÉKE) I. Jövőkép konferenciáját tartotta 2015. október 1-én, Törökbálinton. A találkozón számos, a népes hallgatóság érdeklődésére számot tartó téma került fókuszba, a lakásépítési kilátásoktól, az oktatás, az utódlás és a minőség témáján keresztül az online pénztárgépek kérdéséig.

Endrődi Ferenc, az Magyar Építőanyag Kereskedelmi Egyesület új elnöke egy Wass Albert idézettel kezdte a konferenciát, amely szerint három embertípus létezik: a rontó, a gyűjtő és a látó ember. „Ma azért ültünk össze, hogy megpróbáljunk együtt, látó emberek lenni. Bízom benne, hogy rontó és gyűjtő emberből is válhat látó, fel kell ismernünk, hogy tennünk kell az ÉKE érdekében, a szándék pedig cselekvést szül.”

Endrődi Ferenc örömmel tájékoztatott arról, hogy a régi tagok – mint az Akker-Plus Kft. – mellé a közelmúltban csatlakozott a Huf-Bau Kft., a Terrán-Tetőcserép Kft. és a Revco Kft. is. Az új elnök szerint a nyitott ÉKE a jövő, amelynek célja a gyártók és kereskedők közötti bizalom erősítése, az együttműködés javítása, illetve az építőipar társadalmi és gazdasági elfogadottságának növelése. További tervek között szerepel rövid és középtávú stratégia kidolgozás, a kommunikáció erősítése és a taglétszám növelése. Ennek kapcsán az elnök elvárása, hogy a jelenlegi 15 helyett 150 kereskedőt, a jelenlegi 25 helyett pedig 50 gyártót tömörítsen a közös célok köré az egyesület.

A konferencián előadást tartott Vargha Dénes, az egykori DEM iroda tulajdonosa, Illy Gábor, a Baumit Kft. ügyvezető igazgatója, Bakos Ferenc, a Murexin Kft. alkalmazástechnikai vezetője, Kopacz Tamás, a Mapei Kft. minőségirányítási vezetője, Horváth Gábor, a NAV Központi Hivatal Ellenőrzési Főosztály főosztályvezető-helyettese, valamint Vidor Győző, a Xella Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség elnöke.

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023