Az építőipar egyik kedvence – a WPC burkolat

wpc

Habár sokaknak ismerősen cseng a WPC burkolat elnevezés – hiszen már az 1990-es években begyűrűzött az építőiparba – csak kevesen tudják, hogy valójában mi az a wpc burkolat, milyen előnyei vannak, illetve milyen felületeken érdemes alkalmazni. Most ezekre a kérdésekre adunk választ.

wpcMi az a WPC burkolat?

A WPC burkolat egy angol kifejezés, a wood plastic composit mozaikszava, rövidítése.

Ez azt jelenti, hogy a burkolat anyaga 60 % farost és 40 % polimer anyagot tartalmaz. A wpc burkolat egy különleges anyag, hiszen a fa szépségét és egyediségét ötvözi a műanyag jó tulajdonságaival.

A WPC burkolat előnyei

A WPC burkolat egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül időtálló annak ellenére is, hogy viszonylag könnyen lehet vele dolgozni, hiszen hagyományos famegmunkáló eszközzel könnyedén vágható, fúrható.

Tisztítása egyszerű, szappanos vízzel is lehetséges, különleges kezelést nem igényel, így a háziasszonyok is kedvelik.

Emellett nem elhanyagolható, hogy a wpc burkolat jól tűri az időjárási viszontagságokat, a hideget és a meleget egyaránt, ahogy a magas UV-hatást is, ennek megfelelően pedig nem rozsdásodik, élettartalma hosszú.
A wpc burkolatezzel együtt környezetkímélő is, hiszen újrafelhasználható anyagból készül.

wpcA WPC burkolat alkalmazási lehetőségei

Ahogyan említettük, a wpc burkola egyik előnye, hogy jól lehet vele dolgozni, ennek köszönhetően pedig viszonylag sok helyen alkalmazható.

A leggyakrabban a szabadban veszik igénybe időtállósága miatt, így burkolatként, korlátokhoz, kerítésekhez, ablak vagy ajtókeretekhez is használják.

Bárhol is használjuk a legfontosabb, hogy mire rakjuk rá.

Amennyiben betonfelületen alkalmazzuk, úgy figyelni kell, hogy a beton teljesen száraz legyen, illetve egyenletes talajon használjuk. Emellett a folyamatos vízelvezetésre és szellőztetésre is figyelni kell.

wpcHa a wpc burkolatot fa felületen szeretnénk alkalmazni, akkor a fa aljzat megfelelő kezelésére kell ügyelni. Természetesen – a betonalaphoz hasonlóan – itt is figyelni kell a jó szellőzésre, illetve hogy a felület ne horpadjon be.

Murvás felületeken, kertekben is előszeretettel használják a wpc burkolatot. Ez esetben azonban szükségünk van egy zártszelvénykeretre, amely alátámasztóként szolgál. Ez azért fontos, mert közvetlen a murvával fedett területen a wpc t nem rögzíthető.

Reméljük most már sokkal átláthatóbb, hogy milyen esetekben és hogyan alkalmazható a wpc  és, ha szükség lesz rá, már nemcsak az 1990-es évek jutnak majd eszünkbe erről az elnevezésről, hanem az anyag adta sokszínű felhasználási lehetőség!

Te is a WPC mellett döntenél? Akkor várunk szeretettel paksi roadshownkon, ahol élőben is megtekintheted, valamint szakértői tanácsokkal is gazdagodhatsz. Részletek ITT.

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023