Az NB I-ne jutott női kézisek névadó szponzorai lettünk – megint…

A Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE NB I-be frissen följutott női kézilabdacsapata július 10-én megkezdte a felkészülését a 2017–18-as idényre. Az ezen a napon összehívott sajtótájékoztató keretében sor került a szponzori szerződés aláírására, egyúttal a csapat új játékosait is bemutatták.

Ahogy bő egy hónappal ezelőtt a klub elnöke­, Orell Zsolt megígérte, a ­Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE ­július 10-én valóban megkezdte a ­kilenchetes felkészülést a 2017–18-as NB I-es idényre. A hétfőn délben megtartott sajtótájékoztatón nemcsak a vezetők, a szakmai stáb, illetve a régi-új névadó szponzor jelentek meg, hanem a teljes keret is, máris az első – egyelőre még inkább felmérő jellegű – edzés után.
A sajtótájékoztatón Orell Zsolt bejelentette, hogy a klub immáron három éve névadó szponzora továbbra is a csapat mellett marad, ahogyan azt Endrődi Ferenc, az Akker-Plus Kft. tulajdonosa rögtön az NB I-es tagság kiví­vása után megígérte.

Endrődi­ Ferenc tartotta a szavát, vagyis az idén is biztosítani fogja az első osztályú klub – jelentősen megnövekedett anyagi terheket jelentő – hátterét. ­Orell Zsolt ezt követően bemutatta a frissen elkészült piros-fehér Kecskeméti NKSE szurkolói sálat is, amellyel kapcsolatban reméli, hogy hazai és idegenbeli mérkőzéseken is egyre több szurkoló nyakában fogja látni, és az elsőt mindjárt Endrődi Ferenc nyakába akasztotta. Elmondta még, hogy a vezetőség, a szponzor tehát biztosítja a hátteret, a lányoknak pedig nincs más dolguk, mint a legjobb tudásuk szerint készülni és játszani, majd átadta a szót a vezetőedzőnek, Marozsán Györgynek.

Marozsán György felidézte azt az egy évvel ezelőtti sajtótájékoztatót, amelyen – utólagos beszámolók szerint többeket sokkolva – bejelentette, hogy a klub célja nem más, mint az első osztályba való feljutás, illetve az akkori otthonának, a Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokának a megtöltése.
– Mindkét cél valóra vált – jelentette ki Marozsán György. – Mindkét cél elérése nagy eredmény, ugyanakkor nagy felelősség is, hiszen ősztől a világ legerősebb kézilabda-bajnokságában szeretnénk öregbíteni a város hírnevét, ami hihetetlenül nagy kihívás.
A vezetőedző ­elmondta, hogy a munkán semmi nem fog múlni, és a ­győzni akaráson­ sem. Ugyanakkor ­arra is rávilágított, hogy mennyiben más helyzet ez a mostani, mint az egy évvel ezelőtti.
– Akkor bajnokságot terveztünk nyerni, az idei célunk­ viszont a világ legerősebb bajnokságában bent maradni. Tavaly rögtön az elején jöttek a győzelmek, az idén viszont a bentmaradásért fog harcolni a csapat. Ezt a célt meg is fogjuk valósítani. Ennek jegyében én ezúttal elsősorban türelmet szeretnék kérni, mindenkitől. Teljesen új csapat épül, rettentően nehéz időszak vár ránk, de garantálom, hogy Kecskeméten hosszú évekig lesz első­ ­osztályú kézilabda. Ilyen motivált játékosokkal, illetve ilyen biztos háttérrel, amit a vezetőség és a főszponzor megteremt, kutya kötelességünk bent maradni, és bent is fogunk, ám ehhez mindenkinek az összefogására szükség lesz, és megismétlem, elsősorban a türelemre.
Marozsán György ezt követően bemutatta az új játékosokat. Végül Endrődi Ferenc, a névadó szponzor ­tulajdonosa köszöntötte az egybegyűl­teket, ő is elsősorban türelmet kért mindenkitől, majd a sajtótájékoztató végén sor került a szponzori szerződés aláírására.
Marozsán György felvázolta a felkészülési programot

A bajnoki rajtig kilenchetes felkészülési időszak áll ­előttünk. A fizikai, erőnléti képzés, ­illetve a tornatermi edzések, azaz technikai, taktikai képzés ­nálam mindig párhuzamosan folynak, persze az első két hét az egy erőteljesebb ­szakasz lesz, amikor sűrűn megfordulunk majd a Széktói stadionban. A harmadik héten edzőtáborba utazunk Békéscsabára, ott játsszuk az első edzőmérkőzést a házigazdák ellen, és azzal­ be is indulnak az edzőmérkőzések, augusztus 2-án Vácra­ utazunk, 4-én a Békéscsaba érkezik hozzánk. Megtisztelő meghívást kaptunk egy felkészülési tornára is, ­Érdre, az Érd, az MTK és a Budaörs társaságában, amelyet augusztus­ 9. és 11. között rendeznek. Össze­ kell raknunk a ­csapatot, hiszen sok új játékosunk van, de ­kilenc hétnek erre elégnek kell lennie. Nagy izgalommal ­várjuk a most csütörtöki sorsolást, mert az is fontos eleme lehet a jövő évünknek. Bízom ­benne, hogy lesz egy kis szerencsénk. Jó lenne ugyanis, ha az elején nem csak top csapatokkal találkoznánk. Magyarán egy olyan sorsolásnak azért nem örülnék, hogy ha mondjuk az első öt fordulóban kifognánk a Győr, Fradi, Érd, Siófok kvartettet, hiszen egy újonnan alakuló csapatnál mindig fontos a visszaigazolás. Egy komoly ­nyári munka után fontos a sikerélmény, hiszen a siker tudja építeni a csapatot. Ezért mindenképpen szeretném, ha legalább az első három fordulóban sikerülne az első győztes mérkőzésen túl lenni.

Forrás: Vincze Miklós/Baon.hu
Fotó: Bús Csaba

akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023