Betonfesték, ami újjávarázsolja a környezetet

betonfesték

A beton az egyik legnépszerűbb építőanyag. Házak építésénél, iskolákban és minden egyéb helyen előszeretettel használják, mert masszív, nagy szilárdságú és könnyen formálható. Sokan azonban picit tartanak tőle, mert úgy gondolják, hogy csak szürke színű lehet, ami unalmas és nem túl dekoratív. Nekik nagyon jó hírünk van, mert a betonfestékkel a beton egy új dimenzióba varázsolható. Jelen blogbejegyzésben összefoglaltuk a betonfestékkel kapcsolatos főbb tudnivalókat.

betonfestékMi az a betonfesték?

Habár első hallásra kicsit furcsának tűnhet a beton átfestése egyre gyakoribb. A betont nagyon sok helyen, így például homlokzatoknál, kerítéseknél, lépcsőknél is használják. A betonfesték egy speciális termék, amelynek elsődleges célja a védelem, hiszen a betonfestéknek köszönhetően a beton védve van az időjárástól, penésztől és egyéb problémáktól. Emellett az esztétikai megjelenésen is sokat fejleszthet, ha egy mutatós színnel vonjuk be a betont.

Hol és miért érdemes használni?

A betonfestéket gyakorlatilag bárhol használhatjuk, ahol úgy általában a betont is, mint építőanyagot. Éppen ezért például padlón, homlokzaton, támfalakon, de akár a lépcsőknél is használhatunk betonfestéket, a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt!

Milyen színt érdemes választani?

betonfestékAhogyan a felhasználás helye, úgy a felhasználható szín is csak tőlünk függ, hiszen a betonfesték színek palettája is hatalmas és folyamatosan bővülő. Így betonunk már nemcsak szürke lehet, de kék, sárga, zöld, fehér vagy akár piros színű is.

A megfelelő betonfesték színének kiválasztása során ügyeljünk arra, hogy általában minimum két réteg felvitelét javasolják a szakemberek, így a színt is ennek megfelelően érdemes kiválasztani. Továbbá a betont festés előtt érdemes megtisztítani, esetleg alapozó réteget használni, hogy valóban olyan színt kapjunk, amelyet elképzeltünk, illetve a festék megfelelő tapadása miatt.

Ahogyan fentebb is olvasható a betonfesték használata nem bonyolult. Ha a különböző betonfesték színek közül sikerült választani, már csak néhány alapelvet kell betartani, illetve elolvasni a betonfestékhez tartozó használati utasítást. Kisebb területeket akár mi magunk is lefesthetünk, ezzel is újjávarázsolva környezetünket, ami tavasszal vagy nyáron igazán fel tudja frissíteni a házat!

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023