Borlovaggá avatták Endrődi Ferencet

2022-09-06 | A Kiskőrösi „Gondűző” Borlovagrend tagja lett Endrődi Ferenc Pál, cégünk egyik tulajdonos ügyvezetője a hétvégén. Az avatási szertartás a XXVIII. Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok színpadán és közönsége előtt történt meg.

Arról, hogy milyen kapcsolat fűzi össze Endrődi Ferencet és a jó borokat, arról itt olvashattok:
A rendszerváltás hozta meg számára a vállalkozási lehetőséget. A bajai Tóth Kálmán Vízügyi Szakközépiskola elvégzése, és a vizes szakmában eltöltött hat év után a Kiskőrös és Vidéke Áfész egységeinél ledolgozott kilenc év alatt köteleződött el a kereskedelem mellett. Az építőanyag kereskedelem felé a rendszerváltáskor fordult.Az azóta eltelt három évtizedben tulajdonostársaival országosan elismert hírűvé tette az 1990-ben indult Akker-Plus Kft-t, melynek tulajdonos ügyvezetőjeként számtalan tárgyalást bonyolít fehér asztal mellett, melyről soha nem hiányozhatnak a kunsági borok.Akasztói származású gyermekként, családi indíttatásra másodállásban sokáig maga is szőlőt művelt. Elkötelezettsége a szőlőtermelők és a borászat iránt máig megmaradt. Egyharmad részben tulajdonosa az akasztói Döbrögecz Szőlőbirtoknak, melynek borait rendszeresen promotálja vendégei, partnertalálkozói körében, épp úgy, mint a méltán híres környékbeli termelők és pincészetek – így a Frittmann, a Font, a Szentpéteri és a Vass pincészet borait.Hisz abban, amit Hamvas leírt A Bor filozófiája című művében, miszerint:„A bölcsek bora azoké az embereké, akik végül is megtanulták a legnagyobb tudást, a derűt. Azt mondom tehát, bort igyatok! Aztán majd kedvet kaptok a csókolózásra, a virágszedésre, a barátságra, a jó, mély alvásra, a nevetésre, és újság helyett reggel költőket fogtok olvasni.”
akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem