Feng Shui – a harmonikus otthon titka

nappali

Mindenki a biztonságos, nyugodt és kiegyensúlyozott otthon megteremtésére törekszik. Sok esetben azonban hiába van tisztaság és rend a lakásban, valamiért mégis feszültek az ott lakók. A Feng Shui nézetei segíthetnek abban, hogy a lakberendezés segítségével egyensúlyt teremthessünk otthonunkban. Jelen blogbejegyzésünkben erre adunk néhány ötletet.

feng shuiMi az a Feng Shui?

A Feng Shui eredetileg egy kínai művészet, amely segít, hogy az épületek és a beltéri bútorok a chi energiájának megfelelően legyenek felépítve és elrendezve. Kínában a birodalmi város is e szerint épült, napjainkban pedig a bankok, szállodák és bevásárlóközpontok építése során is nagy szerepet játszik egész Kínában.

Európába, mint lakberendezési irányzat vonult be, amely segít otthona ideális berendezésében. A Feng Shui szerint berendezett otthonban nemcsak energikus és kipihent lehet, de álmai beteljesítésében is segíthet.

A Feng Shui két kínai szót takar. A feng jelentése szél, míg a shui jelentése víz. A Feng Shui nézet szerint ennek a két elemnek tökéletes összhangban kell lennie a térben. Ebben segítségére lehet a bágua térkép, amely egy nyolcszögletű térkép és hozzájárul az adott tér energiáinak felméréséhez. A térkép nyolc területre osztja a teret, ahol a nyolc rész különböző életterületeket szimbolizál, így a tér középpontja a ház vagy szoba középpontja, amelynek a harmónia megteremtése érdekében mindig rendezettnek kell lennie.

feng shuiFeng Shui tippek a nappaliba

A nappali a lakás egyik legfontosabb helyisége, hiszen egy család itt tölti el a legtöbb időt, így helyes berendezése rendkívül meghatározó. A hely megválasztása szempontjából legjobb, ha a nappali az utcára néz, mert így a kinti mozgalmas élet friss energiát tud a lakásba áramoltatni.

A Feng Shui szerint – a megfelelő chi energia áramlás érdekében – a nappalinak legalább két fallal kell rendelkeznie és ideális esetben ez a lakás legnagyobb helyisége is. A friss energiák érdekében jó, ha a nappali négyzet vagy téglalap alakú.

A nappali egyik központi bútora a kanapé, ahol a vendégek is helyet tudnak foglalni. Ezen bútordarabot érdemes a főfal mellé tenni, ahová nem szabad tükröt rakni. Amennyiben foteleket is el kívánnak helyezni a lakásban, azt a legjobb, ha a kanapé mellé vagy kanapéval szemben helyezik el, közéjük pedig négyzet vagy téglalap alakú dohányzóasztalt érdemes rakni.

Feng Shui szabályok a konyhában

A nappali mellett szintén fontos helyiség a lakásban a konyha. A kínaiak konyhájukat a lakás keleti területére tervezték, hogy a felkelő nap feltöltse a konyha energiáit. Napjaink építési trendjei miatt ez nem mindig lehetséges, ez esetben azonban a tűzhely elhelyezésével tudjuk Feng Shui biztossá tenni otthonunkat.

A tűzhelynek ugyanis nem szabad a hűtőhöz vagy mosogatógéphez közel lennie, mivel a tűz és a víz közelsége családi feszültséghez vezethet.

Emellett lényeges, hogy a konyhában mindig rend legyen, hiszen a rend és a tisztaság segít a harmónia megteremtésében. Ennek értelmében fontos, hogy az étkészletek, poharak és konyhai eszközök is mindig el legyenek rakva, így az energiák jól tudnak majd áramolni.

Fürdőszobai Feng Shui

A Feng Shui szerint nem megfelelő, ha a fürdőszoba ajtaja és a bejárati ajtó egymásra néz. Ha ez elkerülhetetlen, akkor az ajtó pirosra festésével vagy egy tükör felhelyezésével tudjuk ezt a problémát mérsékelni.
Ideális esetben a wc és a fürdőkád külön helyiségben helyezkedik el, ha ez nem kivitelezhető, akkor viszont növényekkel vagy zuhanyfüggönnyel kell elválasztani őket egymástól.

feng shuiHálószobai Feng Shui

A hálószoba a visszavonulás és a töltődés helye. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy pihenésre megfelelő legyen.

Az ágy a hálószoba központi eleme. Elhelyezését tekintve fontos a motivációink. Nem mindegy, hogy álmatlanság elűzése, gyermek növekedése, pénzügyi gazdagság vagy kreativitásnövelés a cél, hiszen ezek függvényében más és más irány a megfelelő.

Egy dolog azonban biztos: az ágynak mindkét oldalról könnyen megközelíthetőnek és hozzáférhetőnek kell lennie, jobb-, és baloldalon egyaránt éjjeliszekrénnyel kiegészülve.

A hálószobai ágy alá nem tanácsos semmit tenni, hiszen az ágy alatt tárolt dolgok zavarják a chi áramlását. Ha a lakás mérete ezt nem teszi lehetővé, akkor minőségi fa tárolókat tanácsos használni.

Bízunk benne, hogy jelen blogbejegyzésünk segítségére lesz a lakás harmonikus és nyugodt berendezésében. A lakás Feng Shui biztossá tételéhez szükséges termékeket megtalálja termékeink között.

akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023