Feng shui: a kelet nyugalma

Ahhoz, hogy harmóniában élhessünk, igenis nem mindegy, miként rendezzük be otthonunkat vagy irodánkat, már amennyire lehetőségeink megengedik. A mai cikkünkben kicsit a feng shui néhány szabályával szeretnénk megismertetni, hogy megtalálhassuk az egyensúlyt. Először magadban kell rendet tenni, hogy körülötted is rend uralkodhasson. Lássuk mire érdemes odafigyelni.

A bejárati ajtó

A tiszta és rendezett ajtó, illetve környéke csalogatja a pénzt és a jólétet, ezért mindig törekedjünk rá, hogy gondozott legyen. A cipőnket is ajánlatos már kint levenni, hogy a sarat ne vigyük be az otthonunkba, így elkerülhetjük a káros energiákat.

Az előszoba

Nincs lakás tükör nélkül, ezért fontos eszköze a feng shuinak is, hiszen visszaveri a negatív energiákat, de vigyázzunk, hogy ne a bejárati ajtóval szembe helyezzük el, különben a befelé áramló pozitív energia visszafordul. Emellett azért a teret is tágíthatjuk vele, amitől javul a komfortérzetünk.

A nappali

A nappali az a hely, ami központi helyet foglal el a lakásban, ezért fontos, hogy béke és harmónia honoljon benne. Elsőként növényekkel érhető ez el, de arra is szükséges odafigyelni, hogy kereklevelű fajtát szerezzünk be, mert az vonzza a szerencsét. Kerüljük az éles sarkok kialakítását, hiszen a természetben sem találkozunk szabályos formákkal. Ezeket finomíthatjuk növényekkel, dekorációs elemekkel vagy akár paravánnal, ami kellő harmóniát nyújt. De ne feledkezzünk meg a családi fotókról sem.

A háló

A fotók itt is fontos elemként jelennek meg, kicsit más tartalmat próbáljunk meg találni, mint például, amelyek a vágyainkat ábrázolják. Ébredéskor máris jól indul a nap, ha rájuk pillantunk. A világítást is okosan kell megválasztani, hogy mozgásban tartsuk az energiát. A lámpaernyő inkább kerek legyen, ne szögletes, valamint a feng shui szabályai szerint a kristálycsillár vagy a gyertya is egyensúlyt teremtő eszköz.

Az iroda

Fontos említést tenni a munkahelyünkön megbúvó feng shuiról, hiszen a napunk nagyrészét az irodában töltjük, így ott is ügyelnünk kell a harmónia megteremtésére. Nélkülözhetetlen a megfelelő asztal biztosítása, tehát a feladatok ellátásához kellő méretűre van szükség. Ehhez hozzájár egy optimális munkaszék is, amelyet annak megfelelően állíthatunk, ahogy nekünk ergonómiailag kényelmes. A világítás kialakítása is lényeges, főként azokon a helyeken, ahol számítógépeken dolgozunk. Ne üljünk a bejárati ajtóval háttal, mivel az állandó stresszt fog okozni, így romlik a munkateljesítmény is. Amennyiben lehetséges helyezzünk növényeket az irodába is, hogy körül vegyen Bennünket a jó chi.

akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023