Feng shui: a kelet nyugalma

Ahhoz, hogy harmóniában élhessünk, igenis nem mindegy, miként rendezzük be otthonunkat vagy irodánkat, már amennyire lehetőségeink megengedik. A mai cikkünkben kicsit a feng shui néhány szabályával szeretnénk megismertetni, hogy megtalálhassuk az egyensúlyt. Először magadban kell rendet tenni, hogy körülötted is rend uralkodhasson. Lássuk mire érdemes odafigyelni.

A bejárati ajtó

A tiszta és rendezett ajtó, illetve környéke csalogatja a pénzt és a jólétet, ezért mindig törekedjünk rá, hogy gondozott legyen. A cipőnket is ajánlatos már kint levenni, hogy a sarat ne vigyük be az otthonunkba, így elkerülhetjük a káros energiákat.

Az előszoba

Nincs lakás tükör nélkül, ezért fontos eszköze a feng shuinak is, hiszen visszaveri a negatív energiákat, de vigyázzunk, hogy ne a bejárati ajtóval szembe helyezzük el, különben a befelé áramló pozitív energia visszafordul. Emellett azért a teret is tágíthatjuk vele, amitől javul a komfortérzetünk.

A nappali

A nappali az a hely, ami központi helyet foglal el a lakásban, ezért fontos, hogy béke és harmónia honoljon benne. Elsőként növényekkel érhető ez el, de arra is szükséges odafigyelni, hogy kereklevelű fajtát szerezzünk be, mert az vonzza a szerencsét. Kerüljük az éles sarkok kialakítását, hiszen a természetben sem találkozunk szabályos formákkal. Ezeket finomíthatjuk növényekkel, dekorációs elemekkel vagy akár paravánnal, ami kellő harmóniát nyújt. De ne feledkezzünk meg a családi fotókról sem.

A háló

A fotók itt is fontos elemként jelennek meg, kicsit más tartalmat próbáljunk meg találni, mint például, amelyek a vágyainkat ábrázolják. Ébredéskor máris jól indul a nap, ha rájuk pillantunk. A világítást is okosan kell megválasztani, hogy mozgásban tartsuk az energiát. A lámpaernyő inkább kerek legyen, ne szögletes, valamint a feng shui szabályai szerint a kristálycsillár vagy a gyertya is egyensúlyt teremtő eszköz.

Az iroda

Fontos említést tenni a munkahelyünkön megbúvó feng shuiról, hiszen a napunk nagyrészét az irodában töltjük, így ott is ügyelnünk kell a harmónia megteremtésére. Nélkülözhetetlen a megfelelő asztal biztosítása, tehát a feladatok ellátásához kellő méretűre van szükség. Ehhez hozzájár egy optimális munkaszék is, amelyet annak megfelelően állíthatunk, ahogy nekünk ergonómiailag kényelmes. A világítás kialakítása is lényeges, főként azokon a helyeken, ahol számítógépeken dolgozunk. Ne üljünk a bejárati ajtóval háttal, mivel az állandó stresszt fog okozni, így romlik a munkateljesítmény is. Amennyiben lehetséges helyezzünk növényeket az irodába is, hogy körül vegyen Bennünket a jó chi.

akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem