Helytakarékos ötletek otthonra

Az otthonát mindenki úgy szeretné berendezni, hogy minél tágasabbnak és világosabbnak tűnjön. Egy lakást vagy házat az emberek, az érzéseik és az összetartozásuk tesz otthonná, és sokat elmond a benne élők személyiségéről. Újabb Jótanácsok cikkünkben hoztunk Nektek néhány ötletet, hogy minél többet hozhass ki otthonodból.

Függőleges térkihasználás

Hagyományos ágy helyett építs be emeletes ágyat, modern változatban, így a játékhoz vagy tanuláshoz is több helyet biztosíthatsz. Ahhoz, hogy megduplázd a teret, alkalmazd a 2 az 1-ben dizájnt: egy ágy a dolgozósarok fölé vagy fordítva.

Rejtett tárolók

Helyet nyerhetsz azzal is, ha például az ablak alatti ülőkét átalakítod kis szekrénnyé, és amit gyakran használsz, idepakolod. Helytakarékos megoldás lehet egy álpadlózat kialakítása is, amely nagy mennyiségű tároló helyet biztosít, illetve a padló feletti részt is teljes mértékben ki tudod használni. A hálószobában is működik ez az ötlet, például ha az íróasztalod lapját felnyithatóvá alakítod, és alatta létrehozol kisebb tárolókat, így kész is a fésülködőasztalod. A kreatív énedet azonban ne rejtsd el: fedezz fel a lakásban olyan szabad helyeket, amiket kiaknázhatsz: készíts állványt, használj akasztókat vagy polcokat a fűszerek, bögrék, evőeszközök, tisztítószerek, cipők tárolásához. Gondod akad a fürdőszobában is, hogy hova rejtsd el a kozmetikumokat és az egyéb apróságokat? Egy elhúzható vagy kinyitható tükörrel megoldódik a problémád, ami remek ötlet a lakás többi részében is akár.

Ágymegoldások

A Murphy-ágy vagy hívhatjuk fali ágynak is, kifejezetten jó választás kis térbe, hiszen multifunkcionális: napközben használhatod kanapéként, éjszaka pedig az alvóhelyedként. De alacsony belmagasságnál sem kell aggódnod, mert ott egy kihúzhatós ággyal kompenzálhatod a kevés helyedet, hidd el nagyszerűen fog működni. Megfelelő opció több gyerek esetén, de a kihúzhatós részeket akár tárolóként is hasznosíthatod. Az ágy mellett az éjjeli szekrénnyel is variálhatsz: tervezd meg saját elképzelésed szerint, vagy ha igazán szűkös a hely egy éjjeli szekrény számára, akkor cseréld le egy lebegő polcra. Egyszerű mégis modern.

Íróasztalok

Rejtett íróasztal? Igen. Ha ehhez sincs elég helyed, szerezz be vagy csináltass egy rejtett íróasztalt, amit bárhova helyezhetsz a lakásban, és amikor szükséged van rá, csak kihajtod. Nem foglal helyet, azonban rendelkezésre áll, ha szükséged van rá. Szeretnél íróasztalt és kanapét is a szobába, de egyszerűen nincs helyed? Nem kell lemondanod egyikről sem és választanod sem kell a kettő közül: a szoba egyik falánál kialakíthatod a dolgozó/tanulósarkodat, mellette egy kisebb ülőrésszel, s elfér hozzá egy polcrész is, ahol a könyvet, virágot vagy az iratokat tárolhatod. Ha az otthonodban az étkezőasztalnak sincs elég hely, és nem szeretnél lemondani a vendégek fogadásáról, nemcsak a munkához vagy a tanuláshoz alkalmazhatod az elrejtés ötletét: egy kis átalakítással elegáns megoldás egy kihajtható étkezőasztal beépítése is.

Egyedi formák, multifunkcionális darabok

Egy szokatlan forma megválasztása különlegessé teszi otthonodat, s közben rendeltetésszerűen ki is használhatod: alakíts ki polcokat a falban a megszokottól eltérő megjelenésben, amelyen tarthatsz emléktárgyakat, könyveket vagy egyéb dekorációkat. Játszatsz a színekkel is egyben: a kontrasztos színekkel kihangsúlyozhatod a formákat, és feltűnőbbé teheted a falat. Érdemes olyan bútordarabot is vásárolni, amit többféleképpen is tudsz használni, azonban nem foglal több helyet, mint ami rendelkezésedre áll, és nem is teszi zsúfolttá a lakásodat.

Fürdőszobai koncepciók

Mit szólnál, ha a mosdót közvetlenül a WC mellé illesztenéd? Minimalista stílusú, víztakarékos és környezetvédő, hiszen a mosdóból lefolyó vizet felhasználhatod a WC öblítéséhez. Apró fürdőszobáknál a legjobb megoldás a WC mögötti keskeny állvány vagy szekrény beszerelése, amin tárolhatod a törülközőket, WC-papírt vagy egyéb kellékeket.

Képek forrása: Pinterest

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023