Hidegzuhany éri, ha belép a fürdőszobába? Újítsa fel!

Egy fárasztó munkanap után nincs jobb egy jóleső zuhanynál! Ha viszont az nagyon elhasználódott állapotban van, nem igazán jó érzés beállni a zuhanyrózsa alá.
Hacsak nem akar csukott szemmel, vagy szemkötővel zuhanyozni, hogy elkerülje a negatív érzéseket, meg kell fontolnia a fürdőszoba felújítását. Mégis milyen legyen?
Hol van a különbség egy olcsóbb és egy drágább zuhanykabin között? A drágább zuhanykabin valóban annyival jobban megéri az árát? Építtetni vagy készen vásárolni éri meg jobban? Járjuk körbe kicsit ezt a témát.

Zuhanyzóból számtalan típusú, színű és kialakítású van piacon, így önnek, mint vásárlónak egyre nehezebb eldönteni, hogy mi lenne a legalkalmasabb. Elsődlegesen a fürdőszoba méretét és adottságait kell figyelembe vennie, hiszen ez alapvetően behatárolja a lehetőségeket.
Zuhanyozója készülhet falfülkébe, sarokba vagy egyenes fal melletti változatban, ajtaja lehet kifelé és/vagy befelé nyíló-, illetve tolóajtó.

Kaphatóak egyajtós vagy sarok kivitelű kabinok illetve nem teljesen zárt zuhanyfalak. Formája szerint lehet szögletes négyzet vagy téglalap alakú, íves de akár aszimmetrikus is.
Lehetséges stabil erős keretű, üveg vagy műanyag betétlapos oldallal, illetve keret nélküli légies változatban, átlátszó minta nélküli üveggel is kérni.

A zuhanytálcát illetően szintén több lehetőség közül választhatunk: a kisgyermekes családoknak szánt mélyebb típus amely pancsolóként is funkcionál vagy különböző mélységű tálcák a pár centiméterig vékonyítva a könnyített belépés miatt.

Egyáltalán legyen-e zuhanytálca? Manapság már biztonsággal megoldható a fürdőszobánkkal harmonizáló, padlólappal burkolt változat is.

Mint látjuk, a lehetőségek száma szinte végtelen. Kollégáink segítenek kiválasztani az ön elképzeléseinek leginkább megfelelő típust.

Mi a különbség a sokféle zuhanykabin között?

Egy egyedi tervezésű zuhanyfülke szép belsőépítészeti megoldás. Ez falazással, burkoló munkával és tetszés szerinti ajtóval vagy kabinnal készül, teljesen az ön igényeire és a hely sajátosságaihoz szabva.
A zuhanyzó egy olyan része a fürdőszobának, ami fokozottan ki van téve az átázás veszélyének. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a víz nem csak repedéseken keresztül, hanem a fugákon át is folyamatosan szivároghat a fürdőszoba falaiba, ez esetben további problémát okozva.

Ha mindezeket szeretné elkerülni és hosszú élettartamú fürdőszobát szeretne, célszerű a kivitelezést tapasztalt szakemberre bízni.

Készen vásárolt zárt zuhanykabin

Olcsó és praktikus megoldásnak tűnhetnek a készen vásárolható, hátfalas, használatra kész zuhanykabinok.
Akár gőz, hidromasszázs és audio funkciókkal is kaphatóak. Legfőbb előnyük hogy csak be kell állítani, bekötni a csöveket és 24 órán belül használhatóak.

Ezek ugyan csak standard méretben elérhetőek, nem egyéni igényekre szabva de nincs meglepetés, olyan lesz, mint amilyennek a prospektusban látta. Hátrányuk a testreszabhatóság korlátozott lehetősége.

Épített- és walk-in zuhanykabinok

Az épített zuhanykabin tökéletes választás lehet, amennyiben speciális tulajdonságokkal rendelkező fürdőszobája illetve egyedi igényei vannak. Biztos olyan zuhanyzója lesz, amilyet elképzelt, hiszen teljesen testre szabható és nem kell olyan korlátokkal szembenéznie, mint a készen vett zuhanykabinok esetében.

Lehet egyszemélyes, ha a vízsugarak alatt szeret meditálni, vagy többszemélyes, ha szeret a párjával együtt tusolni.

Népszerűek napjainkban a Walk-In típusú zuhanyozók, melyekbe csak be kell sétálni és a vizet egy üveg zuhanyfal fogja meg. Ez igen praktikus, hiszen ha nincs mozgó alkatrész, nincs minek elkopnia.
Pici hátránya lehet hogy könnyebben kifröccsen belőle a víz.

A tágas térnek köszönhetően a zuhanykabint relaxációs eszközökkel is kiegészítheti, mint lehajtható zuhanyülőke vagy esőztető zuhanyfej.

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023