Hogyan díszítsük fel lakásunkat Karácsonyra készülve?

A dekorálás fontos része az ünnepekre való készülődésnek, hiszen így könnyebben tudunk ráhangolódni az eseményre. Akár egyedül akár a családdal töltjük a karácsonyt, ne hanyagoljuk el a díszítést: akasszunk ajtódíszt a bejárathoz, gyújtsunk gyertyát esténként, vagy de az adventi koszorú is a készülődés megfelelő eszköze. Ez a négy hét a reményteli várakozásról szól, varázslatos hangulatot teremtve december 25-re, amikor együtt lehetünk szeretteinkkel. Mielőtt felállítanánk a karácsonyfát, a díszítő elemekkel ünnepi hangulatot hozhatunk otthonunkba. Ehhez adunk nektek néhány ötletet, melyből szemezgetve, otthonotokba visszük a melegséget és a készülődés izgalmát.

A díszítés első lépései

A legjobb dekorációk a saját kézzel készültek, de ha nincs időd, akkor a boltokban is biztosan találsz a stílusodnak megfelelőt. Amennyiben a DIY nem áll tőled messze, akkor irány a hobby bolt és szerezz be minden szükséges alapanyagot, hogy saját magad alkothasd meg a díszítést. Nem kell sok időt eltölteni egy-egy dekoráció elkészítésével. Például egy lapos üvegvázába dobálj bele néhány fenyőágat, díszgömböt és fenyőtobozt, illetve tűzzél néhány szalagot az ágakra és már kész is egy szuper asztaldísz. De a vázába kerülhet néhány faág, égősor és toboz, amelytől az előszoba is roppant hangulatossá válhat, s a karácsonyt követően is kiváló téli dekoráció. Az angyalkákról se feledkezz meg, mindenképpen szerezz be párat: vannak díszesebb, csillogó és egyszerűbb, fából készültek is. A konyhában, nappaliban vagy akár a hálóban is jól mutatnak. Ne feledkezz meg az illatokról sem, a legjobb választás egy fahéjas-narancsos illatgyertya, de ugyanúgy illóolajat is használhatsz. Karácsonyi hangulatot csempészhetsz még be karácsonyi mintás párnákkal, plédekkel vagy akár az öltözékeddel is.

Az ünnepi asztal

A karácsonyi asztal az, ahol a finom ételek mellett együtt lehet a család szeretetben és békességben. Nagyon fontos a teríték is, nemcsak az ételek íze. Oda kell figyelni a tányérokra, szalvétákra is, de a stíluson kívül a színek kiválasztása és párosítása is lényeges mozzanat. A piros-fehér ünnepi asztal telitalálat, de az adventi időszakban is érdemes kicsit kidíszíteni az étkező asztalt, főleg, ha a lakásban központi helyen található. A pirosat kombinálhatod az arannyal is, hiszen nemcsak a karácsonyfán mutat jól. A piros azonban önmagában is jól megvalósítja az ünnepi hangulatot, használd bátran. Kellő odafigyeléssel, még a fekete szín is megfér az asztali dekorációban, amivel magasztos hangulatot teremthetsz. A zöld természetességével is harmóniát csempészhetsz az ünnepi vacsora mellé. Az ünnepi hangulat fényét szebbé teheti az arany csillogása. Ahogyan a piros, az arany szín is remek ötlet díszítéskor. Ezeken kívül a fehér szín melletti döntés is megfelelő, hiszen a tisztaságot szimbolizálja, illetve a hóra is emlékeztet.

Az otthonon kívül

A készülődés időszakában ne felejtsd el az irodádat is kidekorálni, hiszen ott töltjük időnk legtöbb részét. Vond be a kollégákat is a díszítésbe, hallgassatok karácsonyi dalokat és majszoljatok mézeskalácsot, hogy a munkával töltött napok is hangulatosan teljenek az ünnepekig. Természetesen nem kell túlzásba esni, de pár apró dísznek, világításnak és illatgyertyának a főnök sem tud ellenállni.

 

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023