A nagy masszázsmedence vásárlás, és ahogyan érdemes

masszázsmedence

A masszázsmedence vásárlásánál fontos a felszereltség, a férőhelyek száma, a funkciók, a küllem. A masszázsmedence elhelyezése is tervezést igényel. A szempontokat és a vásárlás előtti tesztelés lehetőségeit tekintjük át a VitalSpa információi alapján.

Már kültérben is masszázsmedence

A szabad ég alatt számtalan élmény várja az embert: nyaranta nappal a simogató napsugarak, kellemes szellő, éjjel a ragyogó csillagok és az éjszaka fényei, illatai, titkai. A tél beköszöntével a gőzölgő víz felett körbenézve gyönyörködhetünk a téli tájban.

A wpc (kompozit anyag) oldalburkolattal gyártott masszázsmedencék az erős napsugárzás, a hőmérséklet-ingadozás műanyag burkolat károsító hatásainak ellenállnak, ezért elég tartósak a kültéri használathoz.

A Thermowood faburkolat esetében sem kell aggódni a masszázsmedencét érő időjárási viszontagságok miatt.

Kifejezetten jó, ha nagy terasz tartozik a házhoz, itt is helyet kaphat a masszázsmedence. Karnyújtásnyira a konyha a behűtött italokkal, közel a fürdőszoba, a pezsgőfürdő utáni zuhanyzáshoz.

Pozitívum még, hogy a ház közvetlen közelében való elhelyezés esetén nincs messze a víz- és villanyhálózat, nem kell felforgatni nagy területet a vezetékek bekötése érdekében.

A nagy hatásfokú hőszigetelésnek és melegítő rendszernek, amely folyamatos temperálást biztosít a víznek 35-40 fokon (ki hogyan szereti), a masszázsmedence még a januárban hidegekben is komfortosan használható.

masszázsmedenceFedett térben, de szabadon is masszázsmedence

Egyre elterjedtebb ugyanakkor, hogy az úszómedencét, szaunát és

a masszázsmedencét a lakórésztől távolabb, egy külön erre a célra épített wellness házikóban helyezik el.

Így mentesül az ember a lakásból kiszűrődő zajoktól, zavartalanul tud pihenni és felfrissülni.

A faházak kellemes környezetet biztosítanak a pihenéshez, olyan érzést keltenek az emberben, mintha valóban elutazott volna egy távoli helyre, messze a mindennapi gondoktól. A masszázsmedencében ülve könnyű elképzelni, hogy az épületből kilépve havas hegycsúcsok vagy a tenger látványa fogadja az embert. A forró fürdőben a nem csak a víz, a fantázia is pezsegni kezd.

Gondoskodni a biztonságról

Ha sikerült döntést hoznia a masszázsmedence elhelyezését illetően, akkor már csak a megfelelő körülményeket kell biztosítania a balesetmentes használathoz.

A talaj legyen egyenes és szilárd burkolatú, melyen stabilan áll majd a masszázsmedence. A víz elvezetését is meg kell tervezni, hogy a kiszálláskor, vagy akár a leeresztéskor kifolyó víz ne okozzon balesetet.

Ha a szabad ég alatt áll a masszázsmedence, akkor jól jöhet egy árnyékoló erős napsütés esetére.

Romantika és család

A masszázsmedence megfelelő helyének és természetesen az ideális típus kiválasztásakor érdemes figyelembe venni azt is, hogy kik fogják használni.

A kisebb modellek, melyeket páros használatra szánnak, elhelyezhetők a szabadban és fedett térben egyaránt.

Ha népesebb a család és gyermekek is vannak, jó, ha a szabad ég alatt van a masszázsmedence, mivel így a kicsiknek lehetősége van játszani, szaladgálni a kertben, miközben a szülők a masszázsmedence kényeztetése közben figyelhetik a gyerekeket.

Ők nyugodtan ki- és beszállhatnak, hiszen a nagy teljesítményű szűrőrendszer képes tisztán tartani a vizet nagyobb szennyezés (fűszál, homok) mellett is.

Ugyanígy praktikus a kinti elhelyezés, ha nagyobb baráti társaság bulizna a masszázsmedencében. Tökéletesen kiegészíti a grillezést, közös sütögetést egy kis meleg vizes pezsgés. A beépített audio rendszer és DeLuxe LED világítás használatával pedig igazi partihangulat teremhető.

Próba a vásárlás előtt

Ha fenti szempontok figyelembevételével megszületik a döntés, azt is szem előtt kell tartani, hogy ez a relaxációs élményeszköznek hosszú évekig kell szolgálnia. Ha nem megfelelő a mérete, akkor sokkal több bosszúságot fog okozni, mint kellemes percet. Éppen ezért – bár furcsán hangzik – próbáljuk ki a kiszemelt medencét mielőtt a kasszához fáradnánk.

Igaz, hogy masszázsmedencét venni sem fürdőruhában szoktak, de a medencék úgynevezett száraz kipróbálása akkor is javasolt.

Minden masszázsmedence különböző, és ahogy különböző környezetbe eltérő masszázsmedencék telepíthetők, úgy a felhasználóktól is függ, hogy milyen az ideális méretű és formájú medence egy adott háztartásba.

masszázsmedenceFontos a méret

Nem vagyunk egyformák és a kelleténél kisebb medence közel sem fogja azt az élményt nyújtani, mint az, amelyikben kényelmesen elférünk. A masszázsmedence lényege ugyanis a pihenés, a tökéletes kikapcsolódáshoz pedig olyan körülményekre van szükségünk, amelyek között abszolút ellazulhatunk.

Egy méreten aluli masszázsmedence pedig nem nevezhető ideálisnak, könnyedén olyan érzése lehet a benne ülőnek, mintha egy szimpla fürdőkádban, vagy egy dézsában ülne.

Optimális esetben persze az lenne a legjobb, ha a hidromasszázs funkciót is le tudnánk tesztelni, de erre csak akkor nyílik lehetőségünk, ha előre felkészülünk a fürdésre. A szárazpróbával azonban azt is ellenőrizhetjük, hogy a fúvókák jó helyen vannak-e, nem zavarnak minket az elképzelt pihenés közben.

Fürdőpróba élesben

Van olyan bemutatóterem, ahol – előre egyeztetett időpontban – működés közben is meg lehet bizonyosodni arról, hogy valóban megfelel-e az adott medence az elvárt igényeknek.

Meg kell róla győződni, hogy az adott darab elég mély, elég széles a számunkra. Tapasztaljuk meg, hogy kényelmesen elférünk-e benne, azaz nem túl kicsi, nem túl nagy! Fontos eldönteni, hogy milyen célból vásároljuk a medencét: van ugyanis olyan, amely csak ülőhelyekkel van ellátva, de természetesen ülő- és fekvőhelyes változatokat is szép számban kínálnak.

Vizsgáljuk meg, hogy számunkra ideális-e a fúvókák elhelyezkedése! Ez fontos szempont pl. azoknak, akik kifejezetten a masszázs funkciót részesítik előnyben, és fájós testrészeiket kezelnék a vízsugarakkal.

Kacsoltassák be a masszázsmedence fényjátékait, nézzék meg, milyen színekben képes majd pompázni a vízfelület a sötétedés utáni órákban.

Ha jól választunk, hosszú időre olyan masszázsmedence tulajdonosává válhatunk, amely,

segíti a nyugodt alvást, hasznos ízületi és izomfájdalmak, gerincbántalmak, de még a narancsbőr ellen is, erősíti az immunrendszert, hamarabb kigyógyulunk általa a náthából,

ellazít, szórakoztat, testi és lelki élményekkel tölt fel.

A tökéletes masszázsmedence kiválasztásában segítenek munkatársaink.

Forrás: hufbau.hu

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023