Karácsonyi növények

Bizonyára már Ti is nagyon várjátok az ünnepeket és izgatottan készültök is rá, ahogyan mi is. Már több oldalról is megmutattuk nektek, hogyan lehet hangolódni a karácsonyra, s ez a mostani cikkünknél sem lesz másképp. Korábbi írásunkban igyekeztünk ötleteket adni a lakás feldíszítésére, de nem ejtettünk szót egy fontos „kellékről”, és ez nem más, mint a növény. Hiszen a karácsonyi szellemet egy-egy virág is előidézheti és hangulatossá teheti ezt az eseményt. Az alábbiakban ajánlunk néhány olyat, amelyeket karácsonyi növényeknek is hívhatunk. Megmutatjuk azt is, hogyan gondozhatod, hogy több hétig is csodálhasd őket.

A ciklámen

Viszonylag jól tűrik a hideget, de 4 foknál hidegebb helyen ne tartsuk, s igyekezzünk megfelelő körülményt biztosítani nekik, hogy sokáig élhessenek. Érdemes nem túl világos helyre tenni, illetve kerüljük el a meleg huzatot is. Ne felejtsük leszedni róla az elszáradt virágokat és a sárga leveleket. Alulról öntözzük, ne pedig felülről. Ha 15-20 percet áztatjuk, magába tud szívni annyi vizet, amennyire szüksége van, de a levelekre figyeljünk, hogy ne legyenek vizesek. Sajnos, a ciklámen abban a pár hétben szépen virágzik, amíg tart, utána nem érdemes megtartani, mert nehéz újra virágoztatni.

A rozmaring

A rozmaringot szokták sövény vagy piramis formájúra nyírni, így hasonlítva a karácsonyfára. Még az illata is hasonló, ezért kellemes növény a téli hónapokban, s nem utolsó sorban, fűszernövényként is felhasználhatjuk. Fontos, hogy elegendő fényt kapjon, különben lehullajtja leveleit. A földjét egyenletesen nedvesen kell tartani, mert hajlamos kiszáradni. Tanácsos megtartani, mivel május környékén kiültetheted a szabadba és megfelelő gondozás mellett nőni fog.

Az amaryllis

A hagymák elültetését követő 4-6. hétben kezdenek virágozni. Tegyük világos helyre, és mindenképp kerüljük az árnyékot. Néhanapján forgassuk meg picit, hogy egyenletesen nőjön felfele, egyenesen. Az öntözésre is figyelni kell, nem szabad túllocsolni, de természetesen kiszárítani sem. Amikor a virágok elhalványulnak, a szárukat vágjuk vissza, a leveleket azonban hagyjuk rajta, hogy biztosíthassa a tápanyagot a bimbóknak. Ha már nem fagy, helyezzük árnyékos helyre, hagyjuk megpihenni, majd tegyük át a garázsba vagy a pincébe. A sárga leveleket távolítsuk el és legalább novemberig ne is foglalkozzunk vele. Ezt követően kezdhetjük elölről a gondozást, hogy egy újabb évben is elkápráztathasson.

akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023