Két új építőanyag áruházat nyitottunk

2018 első negyedévének minden hónapjában meghaladta az építőipari termelés volumene az előző évit. Az építőipar ezirányú fellendülését a HUFBAU csoporthoz tartozó, egykori alapítótag Akker-Plus Kft. is kihasználja: két új áruházat nyit a lánc a bács-kiskuni régióban.
A HUFBAU csoport Magyarország meghatározó, legnagyobb múltra visszatekintő építőanyag-kereskedelmi hálózata, amely nagy beszállítói hátterének köszönhetően egyedülállóan széles termék-szortimenttel és a hozzájuk kapcsolódó, átfogó szolgáltatási körrel várja ügyfeleit, immáron 28. éve. Az országos hálózat közvetlen kereskedelmi forgalma az elmúlt évben, a tervezett 1 milliárd forint helyett 2,6 milliárd forinttal nőtt – ez is mutatja meghatározó helyzetét.

Az egykori alapító tagok között volt az Akker-Plus Kft., amelyben 1990-ben Akasztón, családi vállalkozásként kezdődött az építőanyag-kereskedelem. A vállalkozás, már az alapítástól kezdődően, 100%-ban magyar tulajdonú.

A HUFBAU cég, tevékenysége közel három évtizede alatt, a dél-alföldi régió legnagyobb építőanyag-kereskedelmi vállalkozásává fejlődött, amely lakossági igények mellett a környező beruházásokat is kiszolgálja. A fő tevékenységi körei közé tartozik az építőanyag kis- és nagykereskedelem, az üzemanyag-kereskedelem, a kivitelezői tevékenység, valamint egyéb, barkácsáruházi termékek kereskedelme is.

A hálózat egyik legfőbb tagja, az Akker-Plus Kft. tevékenysége során a forgalmazott termékek és a kapcsolódó szolgáltatások köre évről-évre bővült és bővül, a lakossági igények minél teljesebb körű kielégítése pedig lehetővé tette a dinamikus fejlődést, amely üzletnyitásokban is megnyilvánult.

Az 1990-es akasztói alapító építőpontot újabbak követték: 1993-ban Soltvadkerten, 1995-ben Kiskőrösön, majd 1999-ben Kecskeméten. A lakossági igények kielégítése az áruháznyitásokkal, így a 2011-es kiskőrösi, a 2015-ös kalocsai és most, a 2018-as kecskeméti és soltvadkerti áruházak átadásával vált teljessé.
Az Akker-Plus Kft. az elmúlt 10 évben irigylésre méltó eredményeket tud felmutatni: 2008 óta éves árbevételük mintegy 171%-kal nőtt, dolgozói létszámuk jelenleg a 2010-es adat 150%-a. A létszámnövelést részben az építőipar megnövekedett kihívásai, részben a folyamatos terjeszkedés és cégnövekedés indokolja – immáron 150 fős csapat áll a vevők rendelkezésére.
A folyamatos, stabil növekedés tehát egyszerre új munkahelyeket teremt a térségben, növeli a HUFBAU-Akker áruházak és építőpontok lefedettségét Bács-Kiskun megyében, és szélesíti a termékkínálatot. Az eddigi mellett a következőkkel:

Kecskemét
Szerszámgépek
Szerszámok
Locsolás
Méréstechnika
Munkavédelem
Rögzítéstechnika
Festőszerszámok
Burkolás (Hideg, Meleg)
Szaniter, Fürdőszoba
Festékek, színkeverés

Soltvadkert
Szerszámgépek
Szerszámok
Locsolás
Méréstechnika
Munkavédelem
Rögzítéstechnika
Festőszerszámok
Burkolás (Hideg, Meleg)
Szaniter, Fürdőszoba
Festékek, színkeverés
A sajtónyilvános áruházátadásokra június 1-jén került sor. A délelőtti, soltvadkerti nyitáson Lehoczki Ferenc, a város polgármestere köszöntötte a vendégeket, majd elmondta, hogy a település dobogós helyet foglal el az Akker-Plus Kft. életében, hiszen a cég építőanyag-áruház-nyitásai közül a soltvadkerti a harmadik. Kiemelte, hogy a jövőépítés kulcsa a vízió és tervek megléte – ahogy azt az Akker-Plus Kft. mindig is bizonyította. A cég tudta: a név kötelez! Nem lehet véletlen a cégnévben a Plus szócska, hangsúlyozta Lehoczki Ferenc, hiszen a várost az elmúlt 28 évben, időről időre valami plusszal ajándékozta meg a cég. Ennek a koronája a mai áruházátadás, amely hiánypótló a település számára, hiszen eddig nem volt olyan üzlet, ahol lehetőség nyílt volna háztartási műszaki cikkek vásárlására.
A délelőtti eseményen Font Sándor országgyűlési képviselő úgy nyilatkozott, hogy a mai nap egy évtizedes fejlesztés újabb állomása. Ritka manapság az olyan cég, aki ennyi éven át a piacon tud maradni, megőrizve eredeti formáját. Ismertette, hogy a gazdasági válságból az Akker-Plus Kft. nem csak felállni tudott, kivárva a nehéz időszakot, de a térségben hatalmas növekedést is elért. A tulajdonosok mindig mások előtt járnak, és innovációs készségük ezúttal lehetővé tette, hogy egy olyan csomópontban nyissanak új üzletet, mint Soltvadkert.

Endrődi Ferenc, az Akker-Plus Kft. tulajdonos-ügyvezetője is felszólalt mindkét áruházavatáson. A gazdaságot a fa gyökeréhez hasonlítva kiemelte, hogy a gyökér, vagyis a gazdaság táplálása szükséges ahhoz, hogy az ágak kinőhessenek, és a fa virágozhasson. A cég kihasználja a gazdaság jelenlegi fellendülését, így történelmet ír: megragadta a lehetőségeket és erős vállalatot tett ki a piacra, amely a tavalyi évben újabb 2,6 milliárd forinttal tudott nőni az előző évhez viszonyítva. Ezzel képes megkülönböztetni magát a versenytársaktól, és mindig egy lépéssel azok előtt maradni. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy az új telephelyeket teljes mértékből önerőből valósították meg, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki ezeknek a létrehozásáért tett, ezekben részt vett – így minden dolgozónak, partnernek és tulajdonostársnak.

Június elsejétől tehát két újabb településen várnak mindenkit áruházak is, az eddigi építőpontok mellett: Kecskeméten a Könyves Kálmán krt. 22-26. alatt, Soltvadkerten pedig a Szentháromság u. 86-ban.

A megnyitón készült fotógalériát és videókat Facebook oldalunkon tekintheti meg. Kattintson ide!

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023