Milliós támogatással segítjük a védekezést

Vezetőségünk hisz abban, hogy azoknak a településeknek és régióknak a lakóiért, közösségeiért felelősséggel tartozunk, ahol cégünk üzletei jelen vannak, ahonnan építkezők és vásárlók tízezrei érkeznek hozzánk évente, épp ezért a koronavírus -járvány idején is kivettük részüket a segítségnyújtásból. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház mellett a kiskunhalasi Semmelweis Kórházat (mely a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórháza), de az idősgondozást és iskolásokat is segítettük támogatásainkkal.

Konténert, kávéfőzőket, nőgyógyászati eszközt, levegőszűrő berendezést és mobilsticket is adományoztunk az elmúlt két hónapban.

A vállalkozás már a járványidőszak kezdetén gyorsan reagált a megkeresésekre. Az első napokban, átmeneti megoldásként egy sátrat állítottunk fel a megyei kórház udvarán szűrőállomás gyanánt, de látva, hogy nem tökéletes megoldás, kutatni kezdtünk más lehetőségek után. Az Akker-Plus Kft. és a Mester Bau Kft. gyakorlatilag az első sóhajunkat meghallva, pár napon belül megrendelte és leszállította azt a fűthető-hűthető irodakonténert, ami azóta is üzemel, és aminek árából maga a gyártó és forgalmazó cég eleve elengedett többszázezer forintot, amikor megtudta, hogy jótékony célra lesz – adta hírül dr. Szabó István, a megyei kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának osztályvezető főorvosa, aki a beszerzést elindította.

A konténer ugyan már két hónappal ezelőtt a jelenlegi helyére került, cégünk vezetése azonban május 12-én, kedden reggel újabb pakkal érkezett a megyei kórházhoz. Most hat Dolce Gusto kávéfőzővel és az azokhoz tartozó kávékapszulákkal igyekeztünk segítséget nyújtani az intézmény működéséhez, melyeket dr. Horváth Zsolt orvosigazgató vett át és köszönt meg a munkatársak nevében.
Kávéfőzőből a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak is jutott. Ők május 13-án szerdán kapták meg az adományokat. De hozzájuk sem csak ezzel érkezett Endrődi Ferenc Pál, az Akker-Plus Kft. tulajdonos ügyvezetője. Ahogy ő fogalmazott: mindkét zsebében hozott ajándékot.

– Felelősek vagyunk egymásért, a jövőnkért, a környezetünkért, azokért a városokért, ahol cégünknek piaca van. Az Akker-Plus Kft. idén harminc éves. A filozófiánk már a korábbi évtizedekben kialakult ezen a téren is. Mindig együttműködtünk a városokkal, a civil szervezetekkel, a lakossággal, és támogatást nyújtottunk rendre a kultúra, a sport vagy most épp az egészségügy területén, igyekezvén így méltón köszönetet mondani minden közösségnek, ahová tartozunk. Épp ezért most ide is mindkét zsebünkben hoztunk valamit. Az egyikben hat kávéfőzőt, a másikban egy nagyobb csomagot. Nagyságrendileg 1-2 millió forint közötti összeget, aminek a helyét pillanatok alatt már meg is találta a kórház vezetése – nyilatkozta Endrődi Ferenc Pál.

Tőle dr. Ördögh Csaba orvosigazgató főorvos és dr. Szepesvári Szabolcs, főigazgató főorvos vette át a kávéfőzőket és fogadta a pénzadományt.

– Nagyon hálásak vagyunk minden adományért, minden adományozónak. Az Akker-Plus Kft. felajánlását egy nőgyógyászati eszköz beszerzésére szeretnénk fordítani, amivel még biztonságosabbá tehetjük a szülészeti-nőgyógyászati beavatkozásokat. Bár a kávéfőzők nem tipikus kórházi eszközök, mégis nagyon hasznosak, tekintve, hogy mindennaposak a hosszú, nehéz műszakok, amik alatt az éber orvos és ápoló épp olyan fontos, mint a megfelelő műszerek megléte – tette hozzá, dr. Ördögh.

 

akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023