KECSKEMÉT/KISKUNHALAS | Vezetőségünk hisz abban, hogy azoknak a településeknek és régióknak a lakóiért, közösségeiért felelősséggel tartozunk, ahol cégünk üzletei jelen vannak, ahonnan építkezők és vásárlók tízezrei érkeznek hozzánk évente, épp ezért a koronavírus -járvány idején is kivettük részüket a segítségnyújtásból. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház mellett a kiskunhalasi Semmelweis Kórházat (mely a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórháza), de az idősgondozást és iskolásokat is segítettük támogatásainkkal.

Konténert, kávéfőzőket, nőgyógyászati eszközt, levegőszűrő berendezést és mobilsticket is adományoztunk az elmúlt két hónapban.

A vállalkozás már a járványidőszak kezdetén gyorsan reagált a megkeresésekre. Az első napokban, átmeneti megoldásként egy sátrat állítottunk fel a megyei kórház udvarán szűrőállomás gyanánt, de látva, hogy nem tökéletes megoldás, kutatni kezdtünk más lehetőségek után. Az Akker-Plus Kft. és a Mester Bau Kft. gyakorlatilag az első sóhajunkat meghallva, pár napon belül megrendelte és leszállította azt a fűthető-hűthető irodakonténert, ami azóta is üzemel, és aminek árából maga a gyártó és forgalmazó cég eleve elengedett többszázezer forintot, amikor megtudta, hogy jótékony célra lesz – adta hírül dr. Szabó István, a megyei kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának osztályvezető főorvosa, aki a beszerzést elindította.

A konténer ugyan már két hónappal ezelőtt a jelenlegi helyére került, cégünk vezetése azonban május 12-én, kedden reggel újabb pakkal érkezett a megyei kórházhoz. Most hat Dolce Gusto kávéfőzővel és az azokhoz tartozó kávékapszulákkal igyekeztünk segítséget nyújtani az intézmény működéséhez, melyeket dr. Horváth Zsolt orvosigazgató vett át és köszönt meg a munkatársak nevében.
Kávéfőzőből a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak is jutott. Ők május 13-án szerdán kapták meg az adományokat. De hozzájuk sem csak ezzel érkezett Endrődi Ferenc Pál, az Akker-Plus Kft. tulajdonos ügyvezetője. Ahogy ő fogalmazott: mindkét zsebében hozott ajándékot.

– Felelősek vagyunk egymásért, a jövőnkért, a környezetünkért, azokért a városokért, ahol cégünknek piaca van. Az Akker-Plus Kft. idén harminc éves. A filozófiánk már a korábbi évtizedekben kialakult ezen a téren is. Mindig együttműködtünk a városokkal, a civil szervezetekkel, a lakossággal, és támogatást nyújtottunk rendre a kultúra, a sport vagy most épp az egészségügy területén, igyekezvén így méltón köszönetet mondani minden közösségnek, ahová tartozunk. Épp ezért most ide is mindkét zsebünkben hoztunk valamit. Az egyikben hat kávéfőzőt, a másikban egy nagyobb csomagot. Nagyságrendileg 1-2 millió forint közötti összeget, aminek a helyét pillanatok alatt már meg is találta a kórház vezetése – nyilatkozta Endrődi Ferenc Pál.

Tőle dr. Ördögh Csaba orvosigazgató főorvos és dr. Szepesvári Szabolcs, főigazgató főorvos vette át a kávéfőzőket és fogadta a pénzadományt.

– Nagyon hálásak vagyunk minden adományért, minden adományozónak. Az Akker-Plus Kft. felajánlását egy nőgyógyászati eszköz beszerzésére szeretnénk fordítani, amivel még biztonságosabbá tehetjük a szülészeti-nőgyógyászati beavatkozásokat. Bár a kávéfőzők nem tipikus kórházi eszközök, mégis nagyon hasznosak, tekintve, hogy mindennaposak a hosszú, nehéz műszakok, amik alatt az éber orvos és ápoló épp olyan fontos, mint a megfelelő műszerek megléte – tette hozzá, dr. Ördögh.

-szbz-

További cikkek a témában