Minden, amit a hangszigetelésről tudni érdemes

hangszigetelés

Az otthon a biztonság, a kényelem és a nyugalom helye. Ahhoz, hogy ez valóban így legyen fontos, hogy házunk megfelelően legyen hangszigetelve, ellenkező esetben a szomszéd kamaszok zenehallgatása, idősek tévénézése vagy akár a kinti utcazaj is megzavarhatja az otthon nyugalmát. Mindezek miatt blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a hangszigetelésről.

hangszigetelésA hangszigetelés fontossága

A különböző zajok nemcsak nyugalmunkat zavarhatják meg, hanem káros élettani hatásai is lehetnek, mint például alvászavar, kommunikációs vagy koncentrációs zavar. Ezen zavarokat a különböző hangerők nagysága befolyásolja, de egy hosszabb ideig fennálló alacsonyabb dB nagyságú hangzavar is jelentős egészségkárosító hatású lehet.

Éppen ezért a hangszigetelés célja, hogy a különböző helyiségek és terek között csökkentsük, illetve blokkoljuk a zajátvitelt, ezzel csendet teremtve élőterünkben.

Hangszigetelő anyagok fajtái

hangszigetelésHabár minden anyag hangszigetel valamennyire, hangszigetelő anyagnak a kifejezetten erre a célra gyártott termékeket értjük. A hangszigetelés tekintetében több technológia és több fajta érhető el a piacon. A felhasználás tekintetében lényeges a felhasználási terület, illetve, hogy milyen épületet szeretnénk hangszigetelni. Továbbá az sem elhanyagolható, hogy már meglévő házat vagy lakást szeretnénk hangszigetelni vagy újonnan épülő építményt szeretnénk hangszigeteléssel ellátni.

Egyes hangszigetelőket ugyanis már jó, ha az építkezés során betervezünk, bizonyos fajtákat azonban utólagosan is tudunk alkalmazni.
Építkezés során az egyik legfontosabb a lépéshangszigetelés, illetve a vasbeton födémekre a hanglágy anyagok beépítése. Utóbbit általában a nyers födémszerkezet és a burkolat közé helyezik el.

hangszigetelésA hangszigetelő anyagok lehetnek természetes és mesterséges anyagok egyaránt. A természetes hangszigetelők közé tartoznak az expandált, illetve szálas anyagok, míg a mesterségesek közé a különböző műanyaghabok és gumitermékek. A különböző habok jó hangszigetelő anyagnak minősülnek, illetve kis helyet vesznek el a térből, így ideális választás kisebb helyekre. Ezen anyagok szerves eredetű termékek.

Emellett vannak úgynevezett szervetlen eredetű hangszigetelők, mint a szálas termékek, mint például az üveggyapot, illetve a szemcsés termékek, mint például a duzzasztott perlit termékek.

Ahogyan a fentiekben olvasható a hangszigetelésnek számos fajtája létezik, de jelentős befolyásoló tényező, hogy mit szeretnénk és mikor hangszigetelni. Bízunk benne, hogy jelen blogbejegyzésünk segítségére lesz a megfelelő hangszigetelő kiválasztásában. Termékeink között minden hangszigeteléshez szükséges anyagot megtalál. A hangszigetelő anyagokkal kapcsolatban is kérje szakértő kollégáink segítségét!

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023