Minden, amit a zsákos betonról tudni kell

zsákos beton

A betonozás egyszerűnek tűnik, hiszen csak néhány alkotórész kell hozzá, egy jó keverő és már kész is a beton. A valóságban azonban másként van, hiszen egy jó minőségű beton előállítása több tényezőtől is függhet, valamint nem mindegy, hogy mire szeretnénk felhasználni a betont, ennek függvényében ugyanis különböző típust érdemes alkalmazni.

Ebben a blogbejegyzésben a zsákos beton legfontosabb tudnivalóit gyűjtöttük össze.

betonZsákos beton alkalmazási területei

A zsákos betont, csakúgy, mint az egyszerű betont számtalan helyen alkalmazhatjuk. Kisebb vagy nagyobb javítási munkákhoz is felhasználható, így például repedések, hézagok kiöntésére, de járdák, lépcsők készítéséhez is alkalmas.

Azt, hogy hol alkalmazhatjuk a betont, nagyban függ a beton fajtájától.

Zsákos beton fajták

A zsákos betonnak több, különböző fajtája van, amelyek közül a leggyakrabban használtakat a következőkben ismertetjük.

beton1. Sima, előkevert beton

A sima előkevert beton az egyik legegyszerűbb, a legtöbb ház körüli betonozási munkára alkalmas. Használata egyszerű, hiszen csak a szükséges vízmennyiséget kell hozzáadni a betonhoz és már használhatjuk is.
Általában akkor alkalmazzuk, ha nem speciális, kevésbé fontos építési munkálatokra van szükségünk.

2. Zsákos betonjavító

A zsákos betonjavító egy – a nevéből is jól látszódóan – javításra szolgáló betonfajta. Általában megrepedt, feltöredezett betonfelületek javítására használják, ipari-és közterületeken egyaránt.

zsákos beton3. Estrich beton

Az estrich beton nagyon hasonló a sima zsákos betonhoz, általában úsztatott aljzatok készítésére használják. Mivel vékony, kb. 2-8 cm, így járófelületek, burkolatok aljzatául szolgál. Költséghatékonysága, jó aljzatkiegyenlítő tulajdonsága, továbbá kopásállósága miatt sokan szeretik. Az „estrich” szó jelentése padlózat, kőpadlózat.

Tippek zsákos beton felhasználáshoz

Ahogyan fentebb is olvasható, különböző zsákos beton fajták érhetők el a piacon. Amennyiben zsákos betont szeretnénk felhasználni, a legfontosabb, hogy megnézzük, milyen felületen szeretnék alkalmazni. Emellett nem elhanyagolható, hogy a különböző fajtákhoz különböző mennyiségű víz hozzáadása szükséges, így erre is ügyelnünk kell, hogy valóban jó állagú betont kapjunk.

betonkeverőHiszen a jó minőségű zsákos beton megvásárlása nem elég, ha rosszul keverjük az arányokat a minőség romolhat. Ugyanez igaz akkor, ha nem megfelelő a hőmérséklet felhasználás közben.

Továbbá nem szabad elfeledkezni a beton megfelelő simításáról és tömörítéséről, ahogyan az utókezelésről sem. Sajnos utóbbit hajlamosak elfelejteni, így azonban a tartósság nagymértékben romolhat

Reméljük blogbejegyzésünk segített átfogó képet adni a zsákos beton egyediségeiről.

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023