SZINTEZŐTALP RENDSZER – FORRADALMI ÚJDONSÁG

szintezőtalp

A szintezőtalp rendszerek innovációnak számítanak hazánkban. A legtöbbünk egyelőre csak a ragasztásos technológiával fektetett burkolást ismeri.

Habár ETERNOIVICA szintezőtalpaink* újkeletű technológiának számítanak, maga az emelt burkolat közel sem az.

Már az Etruszk és Római civilizáció óta alkalmazzák ezt a technológiát, hiszen a csapadékvíz helyes és egyszerű elvezetése elengedhetetlen volt már abban az időben is.

Őseink is tisztában voltak azzal, hogy az időjárásváltozás és a viszontagságos időjárási körülmények mekkora kárt tehetnek a felületben.

szintezőtalp
Ezzel az eljárással ki tudták küszöbölni a csapadék által okozott burkolatokban keletkezett károkat, illetve az erős szélterhelések okozta rongálások elleni harcban is ez a technológia jelentette a megoldást.

Lássuk a terasz építésekor melyek a szintezőtalprendszer* előnyei a ragasztásos technológiával fektetett burkolatokkal szemben:

Ragasztásos technológia:

 • Magas anyagszükséglet: szegélykövek, beton, vízszigetelés, mandzsetták és sarokelemek vízszigeteléshez, burkolatragasztó, egyéb eszközök a különböző folyamatokhoz.
 • Hosszadalmas folyamat: alap elkészítése, szegélykövek lerakása, betonozás, vízszigetelés felkenése, ragasztás felkenése, száradási és egyéb technológia idők kivárása, időjárási körülmények figyelembevétele.
 • A már elkészült burkolaton keletkezett károkat kijavítani csak a burkolat felszedésével lehetséges.
 • A hagyományosan burkolt terasz esetében a csövek, vezetékek elrejtése esztétikusan nem lehetséges.

szintezőtalp

És még folytathatnánk, de térjünk inkább át arra, hogy miért jobb választás ETERNOIVICA szintezőtalpaink alkalmazása:

 • Nincs szükség aljzatkiegyenlítésre. Szintezőtalp rendszerünkkel könnyedén kiegyenlítheted a kis magasságkülönbségeket, lejtéseket, egyenetlenségeket.
 • Nincs szükség vízszigetelésre. A megfelelően lejtésképzéssel kialakított, vízszigetelt aljzaton a csapadék gyorsan kifolyik.

szintezőtalp

 • Nem kell számolni az időjárási viszontagságokkal, a száradási és más technológiai időkkel.
 • A szintező talpak robusztus szerkezete erős, biztonságos és hosszú élettartamú. Minden szintezőtalp átlagos teherbírása 1000 kg, így terhelés és költség szempontjából is ideális választás a hagyományos ragasztott kültéri burkoláshoz képest.
 • Nem kell aggódnod a kopogó hangok miatt: a csúszás- és zajgátló “kétkomponensű” gumibetétes fejnek köszönhetően az Eternoivica szintezőtalp képes akár 25 dB-re csökkenteni a zajszintet.
 • A szintező talpakkal kialakított rendszer biztosítja és elősegíti az állandó légáteresztést, a hőszigetelést és védi a felületet az UV sugárzástól.
 • Amennyiben a burkolatban kár keletkezne, a sérült burkolatlapot elég csak leemelni a szintezőtalpról, bontás nélkül.
 • Nem kell aggódnod a dilatálás miatt sem: a padlóburkolat és a támasztékok függetlensége lehetővé teszi, a szerkezeti tágulást és a mozgások felvételét.
 • A szintezőtalpak könnyedén, bontás nélkül felszedhetők és áthelyezhetők.
 • A padló és az alatta lévő vízszigetelés közötti szintkülönbség lehetővé teszi a csövek és hálózatok elvezetését, elrejtését, miközben könnyen ellenőrizhetők.

szintezőtalp

És végül, de nem utolsó sorban: Legújabb kiegészítőinkkel az emelési magasságból adódó hézagok könnyen és esztétikusan lezárhatók.

* FONTOS! A szintezőtalpakra csak 2-3 cm vastag gres padlóburkolatokat helyezhetünk el.

Itt az ideje, hogy gazdaságosabban, szebbet, gyorsabb munkával látványosabbat alkoss!

Ha felkeltettük érdeklődésedet, látogass el 2022. október 14-én és 15-én szigetszentmiklósi áruházunkban tartandó roadshownkra, ahol a terméket személyesen is megtekintheted, illetve minden vele kapcsolatos kérdésedre szakértői válaszokat kaphatsz. Részletek ITT

akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023