Beton

Tegyük világossá: szükséges villanyszerelési anyagok

Aki valaha felújított vagy építkezett, jól tudja, hogy bizonyos munkálatokat magunknak kell elvégezni, mert sokkal olcsóbb, mintha szakembert hívnánk. Persze, ez csak egy bizonyos szintig lehetséges, hiszen van, amihez elengedhetetlen a szakképzett szakember.

Most összefoglaljuk, hogy villanyszerelés esetén milyen villanyszerelési anyagokra lehet szükség, amelyeket mi magunk is beszerezhetünk, ezzel is törekedve egy kedvezőbb a költségvetésre.

Alapos tervezés

Ahogyan minden építkezési munkálat során, az előrelátás és a tervezés ez esetben is elmaradhatatlan.

A villanyszerelési anyagok beszerzése előtt fontos felmérnünk, hogy milyen szerkezeti elemekkel fogunk dolgozni, hova szeretnénk rögzíteni őket, illetve milyen – és mekkora elektromos igényű – eszközöket fogunk otthonunkban használni, ez ugyanis már nagyban befolyásolja, hogy milyen szükséges villanyszerelési anyagokat kell majd megvásárolnunk.

Érdemes mindenről listát írni, illetve egyeztetni a villanyszerelővel, hiszen biztosan neki is számos meglátása lesz, amire nem is gondoltunk volna. Ez a lista lesz később a sorvezetőnk a szükséges villanyszerelési anyagok vásárlása során, így érdemes rá időt szánni, hiszen ezzel sok későbbi bosszúságot, de legfőképpen pénzt spórolhatunk meg!

Szükséges villanyszerelési anyagok kiválasztása

villanyszerelésA fenti tervezet alapján ki tudjuk választani a szükséges vezetékeket, azok fajtáit, illetve meg tudjuk határozni azok számát. Attól függően ugyanis, hogy mit és hogyan szeretnénk elhelyezni a lakásban különböző vezetéktípusokra lehet szükségünk.

Ennek megfelelően találkozhatunk – többek között – rézvezetékekkel, elővezetékelt flexibilis csövekkel, kiskábelekkel vagy kettős szigetelésű kábelekkel egyaránt.

A szükséges villanyszerelési anyagokat befolyásolja az is, hogy a falon kívül vagy a falon belül szeretnénk dolgozni.

villanyAmennyiben a falakon kívül szerelünk, szükségünk lesz egy kábelcsatornára, amely védi és bújtatja a vezetékeket. Ezekből jelenleg több különböző méret és forma is elérhető, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Ha pedig a falakon kívül szeretnénk szerelni, akkor ki kell választanunk a megfelelő kapcsolót, dugaljzatot, valamint falra rögzíthető kábelcsatornát is.

Legfőbb szempont: a biztonság

Mint minden munkálat esetén itt is a legfontosabb a biztonság. Villanyszerelési területen ez azonban kiemelt jelentőséggel bír, hiszen egy rosszul megválasztott eszköz vagy mozdulat akár halálos kimenetelt is eredményezhet.

villanyÉppen ezért bármibe is fogunk bele, az első dolgunk az elektromos hálózat áramtalanítása legyen. A szerelési munkálatokat csak megfelelő védőöltözékben, így védőkesztyűben, gumitalpú cipőben valamint megfelelően szigetelt szerszámokkal végezzük.

Természetesen a legjobb és legbiztonságosabb módja a villanyszerelésnek, ha minden munkálatot szakképzett villanyszerelő végez el, mi pedig csak a szükséges villanyszerelési anyagokat gyűjtjük be. Ezt vele is egyeztethetjük, hiszen így időt és pénzt is tudunk spórolni.

Reméljük most már jobban világossá vált, hogy milyen szükséges villanyszerelési anyagokat érdemes beszerezni felújítás vagy építkezés kapcsán, illetve mire kell figyelni mielőtt, belevágnánk felújításkor vagy építkezéskor ebbe a fázisba.

akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023