Tetőkonferenciát tartottunk Kecskeméten

A tetőépítés témakörében tartottunk kivitelezői konferenciát pénteken. Az eseményen a szakma meghatározó képviselői mutatták be az idei év legfontosabb aktualitásait, valamint az üzletileg új sikerekkel kecsegtető újdonságokat.

Endrődi Ferenc, a 27 éves Akker-Plus Kft. tulajdonos-ügyvezetője köszöntőjében elmondta, hogy a Hufbau csoport (melynek Hufbau-Akker néven oszlopos tagja az Akker-Plus Kft. is) jelenlegi bővülése során, a következő 3-5 év-ben országos hálózatot kíván felépíteni. Az ehhez szükséges üzleti modell már megvan, melynek négy fontos eleme van: az áruházak, a régióközpontok, a kiskereskedések és a szakkereskedések.
– Csoportunk számára igen lényeges, hogy mindig a vevők mellett álljunk a lehető leggyorsabb és legprofibb kiszolgálással.

Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Kecskemét alpolgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a következő években 5-8 ezer ember érkezik majd Kecskemétre, akik miatt a tetőépítők is új megrendelőkre számíthatnak a jövőben.

A konferencián gyakorlati bemutatókra is sor került, főszerepet kaptak a tetőfedés mellett a hőszigetelő anyagok, nyílászárók, valamint a kéményrendszerek is. Az első előadást Varga Dénes közgazdász tartotta, aki az Építési Piaci Prognózisról tartott előadásában kiemelte: a növekedés motorjaként az elkövetkező években a lakásépítést emeli ki, de előrejelzése szerint a konjunktúra a korábbihoz képest fele olyan hosszú és fele olyan erős lesz.

A Knauf Insulation Cégcsoport előadásában a hőszigetelési előírások változására hívta fel a figyelmet. Az uniós direktíva előírásainak megfelelően, a költségoptimalizált energiahatékonysági szintek elérése érdekében 2015. január elsejétől Magyarországon is szigorúbb előírások léptek életbe az épületek hőátbocsátási tényezőire (U-érték) vonatkozóan, vagyis épületeinknek jobban meg kell tartaniuk a meleget. Erre több megoldást is hoztak az előadásuk során.

A Velux Cégcsoport térnyerő kategóriájának legújabb tagjával, a manzárdablakkal is megismerkedhettek a konferencián résztvevők. A manzárdablak egyedülállósága abban rejlik, hogy az ablak előtt állva szemből és felülről is elénk tárul a külső környezet látképe, sokkal nagyobb térérzetet adva egy hagyományos homlokzati ablakhoz képest. Az ablakok tetősíkból kiemelt beépítéséhez speciális burkolókeretre van szükség.

Néha egymásnak ellentmondó feltételeknek kell megfelelni a hő- és hangszigetelés során – derült ki a Bachl Hőszigetelőanyag-Gyártó Kft. előadásából. A vasbeton koporsófödém olyan magastető megoldás, mely magas komfortfokozatot és életminőséget nyújt. Az ácsolt, hagyományos, könnyűszerkezetes tetőkialakításokhoz képest a vasbeton födém magas testsűrűségének köszönhetően lényegesen kedvezőbb hangszigetelő és hőtároló képességgel bír, valamint a tűzzel és a földrengéssel szemben is nagyobb biztonságot ad.

A Bramac Kft. energiahatékony rendszerelemeket mutatott be, melyek elsősorban azért időszerűek, mert szigorodnak az épületek energetikai jellemzőit meghatározó jogszabályok. Az emelt követelmények teljesítéséhez jobb hőszigetelő képességű termékekre van szükség: ilyen a szarufa felett folytonosan fektethető, nút-féderes csatlakozású PIR hőszigetelő tábla, mellyel hőhídmentesen lehet szigetelni a tetőtereket. Emellett egy speciális, a gyártó által kifejlesztett hőreflektáló cseréppel védekezhetünk a tetőterek nyári felmelegedése ellen.

A Ratscheck Scheifer Kft. egy érdekes videót hozott a konferenciára. „A föld mélyéről a világ tetejére” című anyagban betekintést adtak a természetes pala bányászatának és megmunkálásának munkafolyamataiba. A Leier Hungária Kft. egy gyakorlati bemutatóval egybekötött előadást tartott a legnépszerűbb Lsk kéményükről, mely fokozott hőszigetelésével bármely házhoz jól illeszkedik. Az Lsk kémény kiválóan konfigurálható, bármilyen tüzelőanyaggal alkalmazható, és emellett szellőzőkürtős kivitelben még az égéshez szükséges levegőt is biztosítja.

A 133 éves Creaton Cégcsoport komplett rendszereinek bemutatásával készült a konferenciára, ahol termékkínálatuk széles palettáját ismertették a jelenlévőkkel a hódfarkú cserepektől a húzott falcos cserepeken és tetőfóliákon át a fényáteresztő kristály üvegcserepekig. Különös hangsúlyt fordítva arra, hogy a tető többszintű szerepét kiemeljék. Merthogy a tető nem csak a külső hatásoktól véd, hanem esztétikai élményt is nyújthat, mint mondták.

akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023