A jakuzzi választás 5+1 legfontosabb szempontja

jakuzzi

Napjainkban egyre elterjedtebbek a jakuzzik, csak úgy mint a szaunák. Ma már nemcsak a wellnessek részét képezi egy jakuzzi és egy szauna, hanem otthonra is egyre többen szereltetnek be masszázsmedencét. Habár ránézésre kevés különbség van az egyes modellek között, aki már gondolkodott jakuzzi vásárlásban biztosan észrevette, hogy a tökéletes modell megtalálása nehézkes. Ebben a bejegyzésben azokat a szempontokat gyűjtöttük össze, amelyek segítségével könnyebben tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelő jakuzzit.

1. Helyszín

Az első és legfontosabb, amit jakuzzi vásárlás előtt át kell gondolnunk, hogy kültéri vagy beltéri jakuzzit szeretnénk-e. Nem mindegy ugyanis, hogy a lakásban, a kertben, esetleg a teraszon szeretnénk elhelyezni a jakuzzit.
Beltéri jakuzzi esetén nem szabad elfeledkezni arról, hogy hogyan jut be az épületbe, illetve a megfelelő szellőztetésre és páramentesítésre is gondolni kell.

jakuzzi2. A jakuzzi mérete

Ha már tudjuk, hogy hová tesszük a masszázsmedencét, akkor a következő lépés a méret kiválasztása. A hely adottságai mellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy hányan és milyen méretekkel fogják majd használni a jakuzzit. Nem mindegy ugyanis, hogy átlagos testalkatú hölgyek vagy magas, sportoló urak szeretnék élvezni a masszázsmedencét.
A jakuzzi mérete általában főre van meghatározva, de egy négyfős jakuzziba nem mindig fér bele négy ember – részben az emberi adottságok miatt, továbbá mert a gyártók egyre több élményt szeretnének beletenni a masszázsmedencékbe, így egyre több eszköz került bele a jakuzziba. Emellett a fúvókák elhelyezkedése is változhat. A fentiek miatt mindig javasoljuk kipróbálni a szimpatikus modellt, hogy biztosan elkerüljük a csalódást.

3. A jakuzzi márkája

A jakuzzik piacán ma már számos márka jelen van. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor a legjobb, ha olyan márkát választunk, amely évek óta megtalálható az országban, hiszen így probléma esetén könnyebb velük felvenni a kapcsolatot és nagy eséllyel tudnak segíteni a gyors szervízelésben, illetve alkatrész-beszerzésben is.
Hőszigetelés
Egy jakuzzi megvásárlása és fenntartása komoly költségekkel járhat. Az üzemeltetés költségeit azonban a megfelelő hőszigeteléssel csökkenteni tudjuk.
Jakuzzi választás során érdemes olyan masszázsmedencét választani, ahol az oldalburkolat is le van hőszigetelve, mert így felhasználja a motor által termelt hőt is, melynek köszönhetően az áramfogyasztás csökkenthető. Ez pedig – ha napi szintű használatban gondolkodunk – jelentős lehet.

jakuzzi4. Áramfelhasználás

Az előző pontban már említettük, hogy jelentős mennyiségű áramot használhat fel egy jakuzzi. Fontos azonban megjegyezni, hogy jakuzzi választás során érdemes azt is megnézni, hogy milyen hálózatra szeretnénk csatlakoztatni.
Egyes modellek ugyanis 230 V-on működnek, míg más modelleknek 400 V-ra van szükségük. Ezt sokszor a fúvókák száma is befolyásolja, de egyéb tényezőktől is függ, hogy milyen hálózatra van szükségünk.
Habár apróságnak tűnik, jól tudjuk, hogy ez az egyik legfontosabb szempont, ha használni szeretnénk a választott jakuzzinkat.

+ 1 Szervizelhetőség

Ahogyan a márkaválasztásnál is utaltunk rá, sajnos előfordulhat, hogy probléma adódik a jakuzzival. Ilyen esetben azonban nemcsak a márka, de a modell is megnehezítheti a javítást. Éppen ezért a választásnál érdemes figyelembe venni, hogy mennyire könnyen szervizelhető a kiválasztott jakuzzi.

Természetesen a fentiek mellett még számos más tényezőt is érdemes figyelembe venni, azonban a legfontosabbakat igyekeztünk összegyűjteni. Bízunk benne, hogy most már átlátható a jakuzzi választás folyamata.

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023