Praktikus tippek kisméretű fürdőszobához

Kis fürdőszoba

Nem könnyű a kis méretű fürdőszobához alkalmazkodni, ami berendezését illeti. Az újonnan épült lakásokban egyre kisebb ez a helyiség. Néhány esetben épp csak meg lehet fordulni benne, ezért egyre nagyobb kihívás, hogy minden lényeges dolog beférjen, beleértve magunkat is. Érdemes lehet tehát olyan lakberendezési praktikákhoz nyúlni, amivel növelni lehet a komfortérzeten.

Világos színek és minták a fürdőszobához 

Köztudott, hogy a világos színek optikailag tágítják a teret. Kisméretű fürdőszobánál érdemes világos színpalettából válogatni, hiszen a szűk teret derűsebbé, szellősebbé teszi. A fehér mellett a bézs, pasztell kék, pasztell zöld, halványsárga, illetve a halvány homok szín is nagyszerű választás kis fürdőszobához. Érdemes kiválasztani egy fő színt és ennek különböző árnyalatait használni a falon és a padlón, ezáltal lesz letisztult és átgondolt fürdőszobánk megjelenése.

Kis fürdőszobaSok fényforrás

A sötét fürdőszobánál nincs nyomasztóbb. Ha nincs ablak és nem jut be természetes fény, érdemes minél több lámpát beszerelnünk a fürdőbe. A fényforrások megtöbbszörözésével hangulatosabbá teheti a helyiséget és optikailag is tágíthatja a teret.

Nagyméretű csempék, nagy minták a fürdőszobához

A nagyméretű csempék és főleg a hosszanti irányú nagy minták mind optikailag növelik, nyújtják a teret, míg a kisebb méretűek zsúfolt hatást kelthetnek. A nagyobb csempék esetében a fugák által rajzolt négyzetrácsos alakzat sokkal szellősebb, így nem nyomja annyira össze a teret.

Az apró szabálytalan minták is növelhetik a térérzetet, de kaphatóak meghökkentő, vicces mintával nyomott csempék is, amiket látva már nem is érdekes, hogy kicsi a fürdőszoba.

Kád helyett zuhanyzó

A zuhanyzó kétségkívül kisebb helyet foglal el, mint a kád, ezért ideális lehet kisebb helyiségekbe. Az optimális helykihasználás miatt érdemesebb lehet épített zuhanykabint elhelyezni egy mini fürdőszobában.

Kis fürdőszobaLebegő szekrények és polcok

A lebegő bútorok különösen légiesek, elegánsak és nem lesz tőle olyan érzése, mintha az egész fürdőszoba egy nagy szekrényből állna. Kisebb teret foglalnak el a térből és modern megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobának.

Beépített szekrény és falba süllyesztett polcok

Ha van rá mód, akkor érdemes beépített szekrényekben, tároló elemekben gondolkodni, azok ugyanis nem vesznek el plusz helyet a térből. Ugyanígy a kád vagy a zuhany mellett a falba süllyesztett polcos megoldás is szuper ötlet.

Radiátor szárító funkcióval

A törölközőszárító radiátor fontos kiegészítője a fürdőszobának. Létezik design radiátor, csőradiátor és lapradiátor, ívelt vagy egyenes kivitel is. Esztétikus és praktikus megoldás. A törölközőszárítós radiátor nem csak arra való, hogy a vizes törölközőket rárakjuk, sőt, egy csurom vizes törölközőt nem is biztos, hogy érdemes azon megszárítani. Ez attól is függ, hogy mi az elsődleges cél: a ruhaszárítás vagy a helység fűtése?

Kis fürdőszobaÜveg térelválasztók

Használjon teljesen átlátszó üvegajtókat, üvegfalakat, hogy belátható maradjon az egész falfelület. Mellőzzük a tejüveget vagy a fóliázott felületeket, hiszen ezek elzárnak egy részt a fürdőszobából. A cél, hogy a fürdőszoba minél beláthatóbb legyen és ezáltal tágasabbnak tűnjön. Az üvegfalak nem a legolcsóbb megoldások, de tartósabbak és praktikusabbak, mint a zuhanyfüggöny vagy a műanyag zuhanyajtó.

Nagy tükörfelületek

A tükörfelületek tovább tágítják a teret vizuálisan, emellett akik párosan szeretnek reggelente a fürdőszobában fogat mosni, azoknak nem kell félniük, hogy eltakarják egymás elől a tükröt.

Lekerített formák

A lekerekített formák amellett, hogy barátságosabb hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek, nem vesznek el felesleges helyet a térből, mint szögletes társaik és kevesebb eséllyel akadunk beléjük. Megspórolhatja a felesleges sérüléseket.

Kis fürdőszobaSarok megoldások

A sarokba elhelyezhető fürdőszoba-elemek négyzetcentimétereket spórolhatnak meg Önnek a fürdőszobában. Nem kell lemondania a szépségről a praktikum javára, hiszen nagyon szép, kényelmes és modern megoldások léteznek. Legyen szó sarokszekrény, sarokkád, saroktusoló vagy sarokmosdó, mindegyikből megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.

Kádparaván és zuhanykád

Tökéletes kompromisszum azoknak, akik kádat és zuhanyzót is mindenképp szeretnének, de a fürdőszoba mérete ezt egyszerűen lehetetlenné teszi. A kádparaván tökéletesen helyettesíti a zuhanyfüggönyt, ráadásul sokkal stílusosabb. Nem foglal el plusz helyet és mivel átlátszó, ezért nem választja el a teret, mint ahogy egy zuhanyfüggöny tenné. A kádparavánnak köszönhetően sem a hosszú fürdőzésekről, sem a gyors tusolásokról nem kell lemondania, ráadásul a fürdőszoba sem ázik el közben.

 

Mi a jobb megoldás idős korban: kád vagy zuhanyzó?

Hidegzuhany éri, ha belép a fürdőszobába?

Picture of akkeradmin

akkeradmin

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szakértő kollégáink 8 telephelyen várják Bács-Kiskun és Tolna megyében.

MIBEN SEGÍTHETÜNK?

Ha több információra van szüksége, kérjen visszahívást, és beszéljen az Akker termékspecialistájával vagy ha már pontosan tudja, miből mekkora mennyiséget szeretne, kérjen árajánlatot!

Hozzájárulok, hogy a Hufbau-Akker a nevem és e-mail címem felhasználásával árajánlatot küldjön részemre. Az adatkezelési tájékoztatót és nyilatkozatot elolvastam, megértettem

Pünkösdi nyitvatartás 2023